Rahat bir nefes aldık

Kendi sahasınfa Ofspor’u 1-0 yenen Diyarbekirspor’da bunun sevinci yaşanıyor. Diyarbekirspor teknik direktörü Namık Altunsoy, Ofspor galibiyeti ile zirve yarışında önemli bir engeli aştıklarını söyledi. Altunsoy,”İlk kez bir maça iyi başladık.

Rahat bir nefes aldık

Kendi sahasınfa Ofspor’u 1-0 yenen Diyarbekirspor’da bunun sevinci yaşanıyor. Diyarbekirspor teknik direktörü Namık Altunsoy, Ofspor galibiyeti ile zirve yarışında önemli bir engeli aştıklarını söyledi. Altunsoy,”İlk kez bir maça iyi başladık. İlk 20 dakikada baskılı olmamıza rağmen final vuruşlarında başarılı olamadığımız için golü bulamadık. Golün gecikmesi rakibin direncini artırdı. Bu arada Gökhan Payal’ın sakatlanması hem konsantrasyonumuzu bozdu,hem de oyundaki baskımızı düşürdü. İkinci yarıya iyi başlayarak golü bulduk. İyi oynarken maalesef Emre kırmızı kart gördü. Goller atmaya başlayan bu oyuncumuzun atılmasına üzüldük.

‘TARAFTAR ZOR DÖNEMDE DEVREYE GİRDİ’

Hakemin kararına bir şey diyemem,çift sarıdan attı. Fahrettin de cezalı duruma düştü. Ama bunları fazla takmayacağız. Biz bir takımız ve kim oynarsa oynasın bu saatten sonra hedefe gitmek zorundayız. Önemli bir galibiyet aldık. İç sahada kazanma istikrarını sürdürdük. Bundan sonra her maç final olacak. Kalan 10 maçımızın tamamını tek tek düşünerek ve hazırlanarak hedefe ulaşmak istiyoruz. Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizi çok iyi desteklediler. 10 kişi kaldığımız anlarda itici güç olup devreye girdiler. Onların bu inancı ve futbolcularımızın mücadelesi ile işimiz daha kolay olacak.” dedi.

‘ÇOK KRİTİK BİR GALİBİYET ALDIK’

Kulüp Başkan Vekili Cemal Doğrul, hedefe giden yolda kritik bir galibiyet aldıklarını söyledi. Doğrul,”Ofspor iyi bir takım. Bugün de iyi oynadılar. Takım olarak mutlak galibiyet hedefi ile sahaya çıktık. Golü geç bulduğumuz için ve son 20 dakikada 10 kişi kaldığımız için maç zor geçti. Bizim için iyi futbol ve farklı galibiyetlerden ziyade kazanmak önemlidir. Bunu başaran takımımızı kutluyoruz. Taraftarlara özel bir parantez açmak gerekir. Centilmenlik ölçüleri içinde takıma faydalı olacak şekilde desteklediler.Önemli bir galibiyet aldık ama önümüzde önemli maçlar var. Hepsine iyi hazırlanmalıyız.” dedi.

‘KART GÖRDÜĞÜM İÇİN ÜZÜLDÜM’

Kırmızı kart gören Emre Aktaş ise buruk bir sevinç yaşadığını kaydetti. Emre,”Golü attığım için çok sevindim. Bunun etkisiyle formayı çıkardım. İkinci sarı kartı gördüğüm pozisyonda ise niyetim faül yapmak değildi. Ayağım kayınca rakibe dokunmuş oldum ve hakem de beni çift sarıdan attı. Buruk bir sevinç yaşadım,keşke böyle önemli bir dönemde kırmızı kart görmeseydim. Ama takım arkadaşlarıma güveniyorum. Beni aratmayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz