Riekerink: Tolga Ciğerci idmana çıkamadı

Galatasaray'ın Hollandalı hocası Riekerink, Süper Lig'de oynanacak Gençlerbirliği maçı öncesi basın toplantısında açıklamalar yaptı.

Riekerink: Tolga Ciğerci idmana çıkamadı

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Gençlerbirliği deplasmanına çıkacak Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink önemli açıklamalarda bulundu.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarının karşısına geçen Hollandalı hoca şöyle konuştu:

'Kazanan takımı bozmam'

"Zor bir maç bizi bekliyor. Takımın aldığı sonuçlardan memnunum. Her zaman daha ileriyi hedefliyoruz. Basit goller yiyoruz. Yediğimiz 6 golün 4'ü duran toplardan. Bunun üzerine çalışıyoruz. Bugün de bu konuda çalıştık. 5 tane önemli stoperim var. Duran toptan gol yedik diye kazanan takımı bozmam doğru olmaz."

'Tolga idmana çıkamadı'

"Milli takım dönüşleri mental ve fiziksel açıdan iyi olmuyor. Şu anda Wesley sakat, Kolbeinn de öyle. Fakat kadromuz buna hazır. Kadro yapımızla, sakat oyuncuların alternatiflerini buluyoruz. Bugün Tolga Ciğerci de antrenmana katılmadı."

'Sabri takıma inanılmaz bağlı'

"Sağ bekte Martin Linnes vardı. Sabri kanatta da oynuyordu. Şimdi Cavanda aralarına katıldı. Cavanda'dan beklentilerim yüksek. Sabri çok agresif, takıma inanılmaz bağlı. Sabri Sarıoğlu tam bir takım oyuncusu. Ondan çok memnunum."

'Atatürk'ün yaptıkları ortada'

"Atatürk'ün Türk halkı için ne kadar önemli bir isim olduğunu biliyorum. Yaptıkları ortada ama mukayese yapılmaz. Şu anda ortada başarılmış bir şey yok. Önemli olan sezona iyi başlamak değil iyi bitirmektir."

'Çok gururlandım'

"Mayıs'ta resmimin koyulabileceğini söylemiştim. Şu anda oraya koyulması beni inanılmaz gururlandırdı. Önemli bir iş çıkardık. Kazanılan Türkiye Kupası camiamız için önemliydi. Bu sene için de güzel bir takım kuruldu. Bunu tek başıma yapmadım. Orhan hocam ve Ayhan hocam bana büyük destekte bulundular. Ekibimin, futbolcularımın desteğini unutmayacağım."

'Sneijder'in yokluğu farklı çözümlere itecek

"Sneijder’in Ankara’da olmayışı bizi farklı çözümlere itecek. Kafımızda farklı düşünceler var. Bir forvet de iki forvet de olabilir. Çift forvet de oynayabiliriz, tek forvet de hatta 1 buçuk da ama bunu sadece oyuncularımla paylaşacağım."

'Advocaat'ı eleştirmem doğru olmaz'

"Benim başka hoca ve futbolcular hakkında konuşmam doğru olmaz. Advocaat'ı tanıyorum ama eleştirmem doğru olmaz. Önemli olan benim ne yaptığım."

'Taraftarın sevgisi beni mutlu ediyor'

"Taraftarımız bizi inanılmaz motive ediyor. Bizim 12. adamımız, inanılmaz mutlu oluyorum. Ortada bir başarı varsa hepimizindir. Bana gösterilen sevgi beni inanılmaz mutlu ediyor. Ama çok fazla ön plana çıkmayı sevmiyorum. Çünkü bireysel bir spor yapmıyoruz. Ben sadece A takıma değil, diğer takımlarımıza da önem veren bir hocayım. Altyapının gelişimine çok önem veriyorum."

'De Jong kadroda olabilir'

"Podolski her an maçın kaderini değiştirebilir. Antalya maçında risk aldım, beklemedim. Onu kaybetmeyi göze alamayız. De Jong 3 gündür bizimle. İlk 18'de olabilir, süre kısa... Antrenman ve maç performansı farklıdır."

'Terim ile Arda önemli isimler'

"Fatih Terim ve Arda Turan çok önemli isimler. Bu konuyu tam bilmiyorum ve yorum yapmak da istemiyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz