Şampiyon milli halterci Atak memleketi Şırnak'ta

Şırnaklı milli sporcu Hurşit Atak, Hırvatistan'ın Split kentinde düzenlenen şampiyonada Türkiye adına altın ve bronz madalya kazandı.

Şampiyon milli halterci Atak memleketi Şırnak'ta

Şampiyon halterci Atak, koparmada 130 kilogram kaldırışıyla bronz, silkmede 160 ve toplamdaki 290 kiloluk dereceleriyle aldığı altın madalya ile hem Türkiye'nin hem de Şırnak'ın gururu oldu.

Şırnak'a gelen Atak, kendisinin yetişmesinde emeği olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci'yi makamında ziyaret ederek, şampiyonluk sevincini paylaştı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ekinci, "Hurşit bizim göğsümüzü kabarttı. Bizim tesislerimizde başlayıp bu seviyeye kadar geldiği için çok mutluyuz. Ülkemizi ve ilimizi son derece iyi temsil ediyor ve başarılarına arttırarak devam edeceğine inanıyoruz. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." diye konuştu.

Atak'ta memleketinde olmanın heyecanı yaşadığını belirterek, "Ben haltere Şırnak'ta başladım. Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün benim üzerimde büyük emeği var. Burada görevli bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz