Samuel Eto’nun kafasına talih kuşu kondu, Eto Kimdir?

Bursaspor filelerini 2 kez havalandırıp gol sayısını 16'ya çıkaran Samuel Eto'o, Antalyaspor tarihinin en skorer yabancı oyuncusu oldu. Kamerunlu yıldız, bu sezon 20 gole ulaşması haklinde, sözleşmesindeki özel madde gereği 300 bin Euro (yaklaşık 1 milyon TL) alacak.

Samuel Eto’nun kafasına talih kuşu kondu, Eto Kimdir?

Antalyaspor ’un dünyaca ünlü futbolcusu Samuel Eto’o, 4 haftalık suskunluğunu Bursaspor’a karşı bozarken, attığı iki golle takımının elde ettiği kritik galibiyette başrol oynadı. Önceki gece ortaya koyduğu bu performansla gol sayısını 16’ya çıkaran Kamerunlu yıldız, bitime 9 hafta kala Antalyaspor tarihinin en golcü yabancısı oldu. Eto’o, 5 gol daha atarsa Akdeniz ekibinde bir sezonda en fazla gol atan oyuncu Fazlı Ulusal 'ı da geride bırkıp kulüp tarihine geçecek.

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; geçtiğimiz günlerde 35. yaş gününü kutlayan Eto’o, bu sezon 4 kez daha fileleri havalandırmayı başarırsa, sözleşmesindeki özel bir madde devreye girecek. İmza atarken ‘takım şampiyon olursa’ ve ‘20 gol atarsa’ şeklinde sözleşmesine iki özel madde koyduran Kamerunlu yıldızın, bu madde sonucunda kulüpten 300 bin Euro ekstra ücret almaya hak kazanacak.

Kırmızı-beyazlı takımla sezon başında 3 milyon Euro’ya anlaşan Eto’o, bu rakamın tamamını peşin olarak almıştı. Antalyaspor’un, tecrübeli forvete şu an hiç borcu yok. Alacağı olmamasına rağmen takımı için adeta savaşan Eto’o’nun bu ekstraya ulaşması yönetimin gözünü korkutmuyor.

Beşiktaş forması giyen Mario Gomez (16) ile amansız bir krallık yarışına giren Eto’o, fileleri havalandırdığı maçlarda takımına 6 galibiyet,3 beraberlik kazandırdı. Federasyonun galibiyete 1.3 milyon TL, beraberliğe ise 650 bin TL para ödediği düşünülürse Akdeniz ekibinin yıldızı tek başına takımının kasasına 9.75 milyon TL girmesini sağladı. Bu da demek oluyor ki Kamerunlu oyuncu, aldığı parayı 25. hafta itibariyle çıkardı.

Samuel Eto Kimdir?

Samuel Eto'o Fils santrafor mevkisinde oynayan Kamerunlu millî futbolcu. Şu anda Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da forma giymektedir ve takımın kaptanıdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz