Sena türkiye şampiyonu oldu

Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda rakiplerini bir bir mağlup eden Sena Kızılaslan şampiyon oldu. Bu başarısı ile birlikte Milli Takım'a seçilen Sena, Balkan Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Sena türkiye şampiyonu oldu

Spora 3 yıl önce başlayan 12 yaşındaki Sena Kızılaslan, kısa süre içinde kendisini kanıtlayarak müsabakalarda boy göstermeye başladı.  Elde ettiği başarılarla özel okulda tam burslu eğitim almaya da hak kazanan Sena Kızılaslan, geçtiğimiz günlerde Antalya'da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası'nda mindere çıktı. 65 ilden 2 bin 750 sporcunun katıldığı müsabakalarda rakiplerini bir bir devirerek şampiyon olan Sena, elde ettiği başarının ardından Milli Takım’a seçildi ve Türkiye'yi Balkan Karate Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazandı.

BALKAN ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

Sena'nın antrenörü Ayşe Meryem Yazar, genç sporcunun yaklaşık 3 yıl önce kulübe geldiğini belirterek, ondaki yeteneği potansiyeli gördükten sonra üzerine eğilmeye karar verdiklerini söyledi. Sena'nın, emeklerini boşa çıkarmadığını belirten Yazar, “3 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye Şampiyonluğu’na ulaştı. Bunun haricinde birçok uluslararası müsabakalarda da başarıya ulaştı. 19-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Balkan Karate Şampiyonası'nda Sena, Diyarbakır'ı ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek. 65 ilden 2 bin 750 sporcunun yer aldığı maçta Diyarbakır adına şampiyon olması bizim için çok büyük bir sevinç oldu” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz