Görüş Bildir

Siirt'te Taraftarın Futbol Hasreti

Siirt Kartalspor ile Kurtalan Belediyespor arasında BAL'a yükselme maçına yoğun ilgi gösteren taraftarlar tribünleri doldurdu.

Siirt'te Taraftarın Futbol Hasreti

>Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, Siirt'in futbol takımlarından hiçbirinin profesyonel liglerde oynamadığını ve bu nedenle taraftarın futbola hasret kaldığını söyledi.

>Siirt Kartalspor ile Kurtalan Belediyespor maçıyla taraftarın hasret giderdiğini ifade eden Olgaç, "5 yıldır ilk defa bu kadar çok sayıda seyirci toplandı" dedi.

>- "Taraftarın ilgisi futbola olan hasreti gösteriyor"

>Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ahmet Muhtar Akıncı ise Siirtspor'un önce BAL'a daha sonra ise Amatör Lig'e düştüğünü anımsattı.

>Taraftarın futbola hasret kaldığını ifade eden Akıncı, "5 sezondur ilimizde böyle bir seyirci yoğunluğu olmadı. İlk defa protokolden tutun taraftar gruplarına kadar herkes maçta bulunuyor. Tribünlerimizde boş yer bulunmuyor. Kale arkalarındaki tribünleri de sağlıklı olmadıkları gerekçesiyle doldurmadık. Bir sürü taraftar da dışarıda beklemektedir" şeklinde konuştu.

>Akıncı, futbola hasret kaldıklarından İstanbul Siirtspor Taraftarlar Derneği'nden de bir otobüs vatandaşın maçı izlemeye geldiklerini söyledi.

>- "İlimiz futbola susamış durumda"

>Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şefi İsmet Erman da taraftarın gösterdiği yoğun ilginin, Siirt Jet-Pa Spor'un Süper Lig'deki yıllarını hatırlattığını aktardı.

>Maçı 7 bin taraftarın izlediğini belirten Erman, "Gönül istiyor ki bundan sonra futbolumuz olsun, maçlarımız olsun ve tribünlerimiz böyle dolsun ve özlemimiz giderilmiş olsun" dedi.

>- İstanbul'dan geldiler

>İstanbul'dan gelen taraftar grubunun liderlerinden Lazgin Danış ise maç için bir ay önceden hazırlık yaptıklarını söyledi.

>Danış, şöyle konuştu:

>"Sahaya gelip bu atmosferi görünce inanın gözlerim yaşardı. Çünkü Siirt Jet-Pa Spor ile Siirtspor'un en şaşalı dönemini yaşayan jenerasyondanım. O dönemde sahaya gelmek için sabah saat 8'de hazır bulunuyorduk. Yozgat, Çanakkale, Malatya, Elazığ, Konya, Kayseri ve akla gelebilecek her yere gittik. Gönülden gittik. Vefakarız ve o dönemde elimizden gelen her şeyi yaptık."

> - Maç

>Bölgesel Amatör Lig 'de (BAL) Kurtalanspor ile Siirt Kartalspor arasında geçtiğimiz gün oynan ve uzatma dakikaları 2-2 sona eren maçı, penaltı atışları sonucunda Kurtalanspor 3-2 kazanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi