'Şike' davasının 16. duruşması

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 16'ncı duruşması başladı.

'Şike' davasının 16. duruşması

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker ve İlhan Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu 9 tutuklu sanık katıldı.

Tutuksuz sanıklardan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in ilk kez katıldığı duruşmada, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Elazığspor teknik direktörü Bülent Uygun, Gaziantepspor teknik direktörü Hikmet Karaman, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu ve kulübün muhasebe müdürü Tamer Yelkovan, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ve eski futbolcu Ümit Karan ile futbolcular Korcan Çelikay, İbrahim Akın, Serdar Kulbilge, Gökçek Vederson ve İskender Alın'ın da aralarında bulunduğu 71 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Duruşma, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'ın tanık olarak dinlenmesiyle sürüyor.

Bu arada, salonun yetersizliği nedeniyle duruşmaya sadece ajans muhabirleri alındı.

Öte yandan, duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona önceki duruşmalarda olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona giden diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz