Görüş Bildir

Silvanlı 600 çocuk ve genç, sporla rehabilite ediliyor

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde, 6 kez sokağa çıkma yasağı ile birlikte düzenlenen operasyonlar sırasında olumsuz etkilenen 600 öğrenci ve gencin rehabilitasyonu ve sosyal yaşama adapte olmaları amacıyla kaymakamlıkı tarafından yüzme, basketbol, futbol, voleybol, bisiklet, playstatio ve masa tenisi gibi spor kursları açıldı.

Silvanlı 600 çocuk ve genç, sporla rehabilite ediliyor

Silvan İlçesi'nde 18 Ağustos 2015'ten itibaren 6 kez sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yasaklarla birlikte başlayan operasyonlar kapsamında yaşanan çatışmalardan olumsuz etkilenen Silvanlı 600 öğrenci ve genç, sosyal yaşama adapte olmak için kaymakamlığın açtığı yaz spor okullarına kayıt yaptırdı. Yüzme, basket, futbol, voleybol, bisiklet, playstation ve masa tenisine kayıt yaptıran öğrenci ve gençler, branşlarında uzman eğiticilerin kontrolünde stres atarak, eğlenmeye çalışıyor.

Silvan Kaymakamı Murat Kütük, operasyon ve şiddetli çatışmalarla gündeme gelen ilçedeki olumsuz izleri silmek, çocuk ve gençlere sahip çıkmak için yaz spor kursları açtıklarını söyledi. Kütük, "İlçemizde geçmiş dönemde yaşadığımız terör olaylarının, çocuklarımızın üzerinde oluşturduğu psikolojik baskıyı atabilmeleri için öğrencilerimize  bu yıl faaliyet yılı şeklinde geçecek. Özelikle okullarımız kapanmadan önce futbol, voleybol, basketbol turnuvaları yaptık. İlkokullar, ortaokullar ve liseler olarak. Okullarımız kapandıktan sonra çocuklarımızın daha güzel bir eğitim-öğretim yılına hazırlık ve bu eğitim-öğretim yılımızın sonunda da dinlenmeleri, psikolojik izlerin silinmesi amacıyla değişik voleybol, futbol, basketbol, yüzme, masa tenisi ve bisiklet kullanma kursları açtık. Tabi en çok rağbet yüzme kursuna gösteriliyor" dedi.

Beden Eğitimi Öğretmeni ve Yaz Spor Kursları Koordinatörü Nihat Biter, uzman eğiticiler eşliğinde 7 branşta, yaklaşık 600 öğrenci ve gence spor eğitimi verdiklerini belirterek, "Yaz spor  kurslarında toplam 7 branşta çocuklara hizmet ediyoruz. Bu kurslarımızın en çok yoğun bir şekilde ilgi gören yüzme kursudur. Silvan'da şartlar yavaş yavaş yerine gelmeye başlıyor. Biz de çocukların rehabilite edilmesi açısında çocukları yaz spor kurslarına çekmeye çalışıyoruz. Çocuklar gerçekten çok mutlu, onların mutlu olduğunu görünce bizde mutlu oluyoruz. Biz bunu hemen his ediyoruz, çocuklarda hemen duygularını ön plana çıkartabiliyor. Hemen anlayabiliyorsun, Yazın tatile gidemeyen veya imkanı olamayan çocukları bu tarz kurslarda iyi vakit geçiriyorlar, zamanlarını dolu dolu değerlendiriyorlar" diye konuştu.

Silvan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Voleybol Antrenörü Derya Akyol da, 07-14 yaş grubuna voleybol sporunu öğretmeye çalıştıklarını ancak, öğrenci velilerinin de kursa gelmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi