Simya koleji tarih yazdı…

Basketbolda Diyarbakır Simya Koleji Yıldız Erkekler basketbol'da tarih yazdı. Türkiye yarı finaline katılmaya hak kazandı.

Simya koleji tarih yazdı…

İl şampiyonu olup Şanlıurfa’da yapılan bölge şampiyonasında oynadığı tüm maçları kazanıp namağlup bölge şampiyonu olan Simya Koleji Kahramanmaraş’ta düzenlenen Yıldız Erkekler basketbol Türkiye yarı finallerinde final maçında Özel İstanbul Işık Kolejini 63-61 yenerek Türkiye’nin en iyi 8 takımı arasına girmeyi başardı.

FİNALE KALDILAR

Simya Basketbol takımı, 4 Nisan tarihinde düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanırken, Türkiye Finaline 5 İstanbul, 1 Ankara,1 İzmir takımı üzere 8 takım katılacak. Takım koçları Hasan Çelebi ve Dilara Aydoğan şöyle dedi; “Bu takım cok buyuk fedekarlıklarla kurulan bir takım. Sezon çalışmalaramıza geçtiğimiz yıl Ağustos ayından itibaren başladık. 46 derece sıcakta çalıştık. Bugüne kadar Doğu ve Güneydoğuda hiç bir tamımın yapamadığı bir başarıyı elde ettik. Sezona başlarken amacımız gidebileceğimiz kadar gitmekti. Allah’a çok şükür bugün son 8 takım arasındayız. Eskiden Diyarbakır basketbolda Ankara, İstanbul takımlarını yenmek sadece bir hayaldi, hayali bırakın her maçta maalesef temsilcilerimiz 30-40 sayı fark yiyordu.Çok çalışınca her şeyin yapılabileceğini biliyorduk ve bunu ilk günden beri sporcularımıza aşıladık.

AZİMLE ÇALIŞIYORLAR

Sıcakta bu yaştaki çocuklar gülüp eğlenip,tatil yaparken sporcularımız antrenman yapmak zorunda olmaları pek hoş bir durum olmamasına rağmen bu takımın bir hedefi vardı. Final maçında İstanbul takımına karşı karşı gerçekten insan üstü bir mücadele verdik; çünkü rakibiz basketbolda söz sahibi bir okuldu ve bu işe inanılmaz yatırım yapıyordu. Her sene Türkiye finallerine giden bir takımı eleyip son 8 de olmak müthiş bir duygu. Sezon başında dediğimiz gibi Tarihi kalem değil insanlar yazar. Tarih yazan takımımızla gurur duyuyoruz. İlk günden beri bize her konuda destek olan Simya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Güneş ve yardımcısı Suat Güneş’e ve tüm Simya ailesine çok teşekkür ederiz.Türkiye finallerinde Diyarbakırımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

BÜYÜK DESTEK

Diyarbakır Simya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Güneş ve Kolej Genel Müdürü Şefik Can ise yaptıkları açıklamada “Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz.Yeni kurulan bir okul olmamıza karşın hem Eğitim-Öğretim alanında hemde sosyal,sportif alanlarında önemli başarılara imza atmış bulunmaktayız. Her zaman öğrencilerimizin her konuda arkasında olup her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz