Son Galatasaraylı Tolga Ciğerci!

UEFA’nın sıkı kontrolü altında tutulan ve harcamalarına çok dikkat etmesi gereken Galatasaray’da transferler bir bir bitiyor… Son olarak Tolga Ciğerci “Aslan” oldu.

Son Galatasaraylı Tolga Ciğerci!

Galatatasaray yönetimi bir süredir görüşme halinde olduğu gurbetçi oyuncuyu bitirdi… 24 yaşındaki orta saha dün İstanbul’a geldi… Sarı-kırmızılı kulüp, Hertha Berlin’e 3 milyon avro bonservis ücreti ödeyecek. 4 yıllık anlaşma yapılan Tolga Ciğerci’nin sezonluk ücreti ise 2 milyon avro. Asıl mevkisi orta sahanın ortası olan Tolga aynı zamanda ön libero ve sol kanat da oynuyor. Tolga, sarı-kırmızılı takımın uzun vadeli gelecek planlamasında bulunuyor…

Yönetime girmesinin ardından futbolda etkin rol oynayan, yönetim adına camiayı transferde bilgilendiren Levent Nazifoğlu’nun söylemine göre sırada Lucas Leiva var… Tolga Ciğerci’nin ardından Liverpool’un tecrübeli  ismi de kadroya katılacak. Leiva’da kritik gün bugün… Taraflar bugün bir kez daha görüşecek… Yönetim son teklifini yapacak…Gerekirse fiyat artırımına da gidilecek. Cimbom bu sezon şu ana kadar Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Emrah Başsan transferlerine imza atmıştı.

Galatasaray’da kadro dışı bırakılan Umut Bulut, Olcan Adın ve Tarık Çamdal’ın menajeriyle görüşen, sarı-kırmızılı yöneticiler orta yolu bulmaya çalıştı. Yöneticilerin, menajerlere “Oyuncularla kesin olarak yolları ayırmayı düşünüyoruz. Mevcut sözleşmelerdeki maaş ücretinin yarısını biz ödeyelim. Karşı taraftaki kulüp de buna göre ne kadar fiyat çıkıyorsa çıksın, oyuncuya buna göre sözleşme önersin. Ancak bu sadece ilk sezonları için geçerli olur” şeklinde bir öneri getirdiği bildirildi. Menajerlerin de teklife sıcak baktığı ifade edildi. Galatasaray 10 milyon avroyu aşkın bir yükü, 2 milyon 525 bin avro ödeme yaparak bertaraf etmek istiyor.

Geçen sezonu kiralık geçiren Blerim Dzemaili, göze girmeyi başaramadı. Hayal kırıklığı oluşturan İsviçreli futbolcu için Jan Olde Riekerink, “satılabilir” raporu verirken İtalyan Bologna kulübüyle görüşmelerin başladığı bildirildi. Sarı-kırmızılılar, transfer gerçekleştiği takdirde hem gelir elde edecek hem Dzemaili’nin 2 milyon 100 bin avroluk garanti ücretinden kurtulmuş olacak.

1992 Almanya doğumlu olan Tolga Ciğerci’nin kariyeri Wolfsburg ile başlıyor… Mersin nüfusuna kayıtlı olan ve tuttuğu takımı “Galatasaray” diye açıklayan Tolga şu anda taraftarı olduğu takımda… Manchengladbach ve Hertha Berlin takımlarında da forma giyen Ciğerci kendisine Iniesta’yı örnek alıyor ve hayalinde Barcelona var… Tolga Ciğerci kendi oyun tarzını ise şöyle anlatıyor: “Orta sahanın ortasında sağında ve solunda oynuyorum. Top dağıtma ve topla hücuma çıkma özelliğim var. Çok koşarım ve kaleyi gördüğümde şut atmayı isterim.”

(Türkiye)

Kaynak: Diyarbakır Söz