Son saniyeye kadar!

Amed Sportif Faaliyetler takımı Teknik Direktörü Taner Taşkın, son saniyeye kadar ligde yürüttükleri şampiyonluk mücadelesini bırakmayacaklarını ifade ederken, gelen eleştirilere ise sert tepki gösterdi.

Son saniyeye kadar!

Yeşil-Kırmızılı takımın teknik adamı Taşkın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Son oynadığımız Hacettepe maçının ardından şampiyonluk ümidimiz ciddi anlamda zayıflamış görülse de onurlu mücadelemizi son düdüğe kadar sürdüreceğiz. Çünkü rakibimiz İstanbulspor’un son rakibi olan Sivasspor, bu grubun en iyi takımlarından biri. Bu hafta Sivasspor kendi rutin oyununu oynarsa İstanbulspor’a yenilmez çünkü o güçleri var. Bakalım bu mücadele nasıl sonuçlanacak. Ben de merak ediyorum.

İKİNCİ DEVREYİ DEĞERLENDİRMEK

Biraz da kendi penceremizden ikinci devreyi değerlendirelim. Öncelikle bu oyuncu grubunu ayakta alkışlayalım. Bir takım düşünün, gittiği her deplasmanda taşlanıyor, küfür ediliyor, gittiği şehre kendi kulüp otobüsüyle sokulmak istenmiyor, sürekli ırkçı ve siyasi sloganlar atılarak psikolojik baskı uygulanıyor. Bazı statlara girişlerde güvenlik tarafından dedektörlerle aranıyor. Rakip takımlarımızın sitelerinde taraftara çağrı yapılarak, “Bu maça herkes gelsin, bu maç vatan millet meselesi”, deyip kendi taraftarını ve oyuncusunu savaşa hazırlar gibi çağrıda bulunuyorlar. Maçın içinde bir çok siyasi propaganda, oyuncularıma, bana, ekibime terorist muamelesi.Bu yüzden diyorum bu çocukları ayakta alkışlayalım. Eğer rakiplerimiz bunlara maruz kalsaydı, vallahi bırakın futbol oynamayı sahada yürüyemezlerdi. Bizim çocuklarımız da etten kemikten insanlar. Hepsinin anası, babası, karısı, çoluğu çocuğu var. Taş olsa çatlardı. Burada kimse vatan haini, terorist değil. Bizim kulübümüzde siyasetin s’si yok.

KARŞILAŞILAN SIKINTILAR

Burada herkes vatanını, milletini, bayrağını canı pahasına seviyor.Bugün ülkede Allah korusun bir savaş olsa, önce bizler ve Kürt halkı, tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi seve seve canını hiçe sayarak gider. Çanakkale’de 30 bin Kürt halkı şehit düşmüş. Bu vatan için sen, ben, anan, baban, çocuğun rahat rahat yaşasın diye. Buranın halkı da, sporcusu da merttir, hatır-nevazdır, adamdır. Bunu herkes böyle bilsin.Şampiyon olmak ya da olmamak. Bütün samimiyetimle söylüyorum, hiç önemli değil. Önemli olan, bu güzel oyunu şerefiyle, namusuyla şaibesiz bir şekilde bitirmektir. Benim oyuncularımın aldığı her puan anasının ak sütü gibi helaldir.Bu arada, bu zamana kadar gördüğüm en cefakar, takımına armasına en fazla sahip çıkan taraftar Amedspor taraftarıdır. Onlara da helal olsun.Şimdi bu hafta hep beraber ligin son maçına çıkıp kaderimizi yaşayacağız. Sonuç ne olursa olsun pes etmek yok. Onurlu duruşumuzdan taviz vermeden önümüze bakacağız. İnşallah bu yolun sonu aydınlık olacak.Sağlıcakla kalın. Allah’a emanet olun.

Kaynak: Diyarbakır Söz