Görüş Bildir

Sorunu maddi değil, yönetimseldir

4 yıldır mücadele ettiği 3.Lig’de her sezona şampiyonluk parolası ile başlayan ancak lig bitmeden bu hedeften uzaklaşan,daha sonra 4 yıl üst üste Play-Off oynayan ne var ki burada da 3 final ve 1 yarı final oynamasına rağmen 2.Lig’e çıkamayan Diyarbekirspor nerede hata yapıyor?

Sorunu maddi değil, yönetimseldir

 İş adamı Feyzi İlhanlı’nın tek başına finanse ettiği kulüp maddi sorunlarla gündeme gelmiyor ancak kulübün yönetilme tarzı ile ilgili ciddi rahatsızlık ve eleştiri var. En önemli eleştiri,kulübün ideal bir spor kulübü gibi yönetilmemesi. Spor ve yöneticilik konusunda uzman kişilerden oluşan bir yönetim olmaması.

Taraftarlar ve kentteki spor adamlarına göre en önemli nedenlerinden biri kulübün iyi bir yönetime sahip olamaması. Onursal başkan Feyzi İlhanlı’ya,”Hem kendine hem kente yazık etmek istemiyorsan iyi bir yönetim oluştur”  çağrısı yapıldı.

KİMSEYE MUHTAÇ ETMEDİ ANCAK…

Maddi konularda büyük fedakarlık gösteren ve bugüne kadar kulübü kimseye muhtaç etmeyen Feyzi İlhanlı’nın bugüne kadar yaptığı en önemli hata olarak kendi akrabalarından oluşan bir yönetimle devam etmesi ve kulübü iyi idare ederek hem sportif hem de idari anlamda başarıya taşıyacak isimlerden oluşan bir yönetim oluşturmaması. Kentteki spor adamları ve taraftarlar,bunu önemli bir eksiklik,başarı için de büyük engel olarak görüyor. Spor adamları ve taraftarlar,Diyarbakırspor’un misyonuna talip olan Diyarbekirspor’a hem eleştiri getirdi,hem de beklentilerini aktardı.

SPORDAN ANLAYAN BİR YÖNETİM OLMALI

Spor adamları ve taraftarlar,”Feyzi İlhanlı bugüne kadar özellikle maddi konularda büyük özveri gösterdi. Şimdiye kadar hiçbir iş adamı ve başkanın yapamadığını yaptı. Ancak buna rağmen başarı gelmedi. 4 yılda kaybedilen 4 şampiyonluk var. Bu takım şimdi en az TFF 1.Lig’de olabilirdi. Demek ki bir yerde hata ve eksik var. En önemli hata ve eksik,kulübün spordan anlayan,kulüp yöneticiliğini bilen bir yönetimi yok. Spor yöneticiliği çok farklı bir olay. İşi bilen ve anlayan insanlarla çalışmazsanız başarıya ulaşamazsınız.

KENDİ EMEĞİNE VE KENTE YAZIK ETME

Feyzi İlhanlı hem kendi emeğine hem de başarı bekleyen Diyarbakırspor kitlesine yazık ediyor. Yönetim olmadan teknik heyet belirlenmez,sezonla ilgili çalışmalar belirlenmez. Aynı anlayışı devam ettirirse yine hüsran yaşar. Bir an önce kentte sevilen,bilinen hem sporu hem yöneticiliği bilinen insanlardan oluşan bir yönetim oluşturmalı. Kamuoyunun,taraftarın,spor camiasının beklentisine  ve sesine kulak verilmelidir. Aile şirketi mantığı ile başarı gelmez,bugüne kadar gelmedi zaten. Kimsenin kulübün şirket olmasına itirazı yok,eleştirilen taraf iyi bir yönetimin olmamasıdır. Feyzi İlhanlı,kendi emeği için de bu kent için de bunu dikkate almalıdır.

‘TARAFTARA KULAK VER,İYİ YÖNETİM OLUŞTUR

 Kulübün kente mal olması isteniyorsa küçük olsun benim olsun mantığından vazgeçilmeli.Başarı için para olmazsa olmazdır ancak tek başına yeterli değildir. İyi bir yönetim şarttır. Başarılı olan kulüplerin bunu nasıl başardığı ortada. Diyarbakır ve Diyarbakırspor bunu hak etmiyor.  Feyzi İlhanlı,bu kent için şanstır ve kulübün hak ettiği yere gelmesini istiyorsa işin ehli olan bir yönetim oluşturmalıdır. Taraftarın desteği giderek azalıyor. 2 yıl öncesine kadar dolu olan tribünler bu sezon boş kaldı. Bu yüzden taraftarların beklentisine yanıt verecek hamleler yapılmalıdır” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi