Spor başarısında tutulmuyor

Diyarbakır Bilfen Okullar,sporda başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Satranç,karate,atıcılık ve bisiklette bir çok şampiyonluk ve madalya kazanan okulun öğrencileri mutlu etti.

Spor başarısında tutulmuyor

Diyarbakır Bilfen Okulları satranç takımı Şanlıurfa’da yapılan okullar arası bölge şampiyonasında yıldızlar kategorisinde ikinci oldu. Alınan bu başarıyla, Türkiye finallerinde katılmaya hak kazandı.

Adıyaman’da yapılan bölge şampiyonasına katılan Zeynep Akçakmak ve Ece Erdoğan,14 il’den 400 sporcunun katıldığı müsabakalarda tüm rakiplerini yenerek şampiyonluğa ulaştı. Akçakmak ve Erdoğan,Türkiye şampiyonası finallerine katılma hakkı kazandı.

ATICILIK VE BİSİKLETTE BÜYÜK BAŞARI

Türkiye rekoru bulunan atıcı Esin Akgün, Mersin'de düzenlenen okul sporları Ateşli Silahlar Türkiye Kupası müsabakalarında yıldız bayanlar kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Akgün,bu başarısıyla Diyarbakır ekibinin takım halinde Türkiye şampiyonu olmasında da pay sahibi oldu. Diyarbakır Bilfen Okulları,başarı hanesine bisiklet branşındaki madalyaları da ekledi. Diyarbakır’da yapılan müsabakalarda toplam 8 madalya kazanan Bilfen Okulları büyük bir başarıya imza attı.

SPOR KULÜBÜ KURMAK ÜZERE

Diyarbakır Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç, sporda elde edilen başarılar nedeniyle haklı bir gurur yaşadıklarını söyledi. Karakoç,”Okulumuza ve kentimize kazandırılan bu anlamlı başarılardan dolayım hem hocalarımızı hem de öğrencilerimizi kutluyoruz. Spor kulübü kurma çalışmalarımız da sonuçlanmak üzere. Bundan sonra okulumuzda okuyan sporcular,aynı zamanda kulübümüz adına da faaliyet gösterecek. Tüm spor branşlarında iyi bir alt yapı ve gençlerin umudu haline gelmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz