'Stadın yerinde sorun yok'

Yeni stadın kurulacağı alanın resmiyet kazandığını belirten Vali Mustafa Toprak,resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra ivedilikle ihale yapılacağını ve daha sonra temel atılacağını açıkladı.

'Stadın yerinde sorun yok'
 Toprak,”Bu stat ve tesis Diyarbakır’ın en az 50 yıllık geleceğini kurtaracak.” dedi.

‘BAKAN HIZLA BİTMESİNİ İSTİYOR’ Haber Müdürümüz Saffet Azbay’a konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yeni stat ve spor kompleksi için işlemleri hızlandırdığını söyledi. Bakanın bu konuda çok hassas davrandığını belirten Toprak,”İşi sürekli takip ediyor. Bir an önce temelin atılmasını ve stadın kısa sürede hizmete girmesini istiyor. Dolayısıyla her şey yoluna gidiyor ve hızla ilerliyor. Tesisin kurulacağı yerle ilgili sorun kalmadı. Daha önce ifade edildiği Kayapınar’da çevre yolu karşısında yapılacak. Tarım Bakanlığı’na ait mera alanı olan 350 hektar alanlık bu arazinin spor tesisi yapılması için devri yapıldı. Resmi prosedüre göre 20 yıllık mera işletim ücreti olan 120 bin TL’nin ödenmesi gerekiyor. Bunun için de gerekli işlemler yapılıyor. Bu da tamamlandıktan sonra dosya Ankara’ya gidecek.

‘GELECEK 50 YILI KURTARACAK’ En geç bu ayın sonuna kadar ihalesi yapılır ve Haziran’da da temeli atılır diye düşünüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesi olduğu için bundan sonrası onların işidir. Biz sadece bizden istenenleri yerine getiriyoruz. Stadın yapımını TOKİ üstlendi. Sadece Diyarbakır’da değil Türkiye’nin her yerinde onlar yapacak. Bu stat ve tesis Diyarbakır için çok önemli. Öyle inanıyorum ki kentin en az 50 yılına hitap edecek.” dedi.

Vali Toprak, yapımı tamamlanan Elazığ yolu üzerindeki spor salonunun 2 Haziran’da Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılacağını da hatırlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz