Görüş Bildir

Süper Lig şampiyonluk kupasının tanıtımı yapıldı

Spor Toto Süper Lig 2018-2019 Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nda şampiyon olacak takıma verilecek olan kupanın tanıtımı yapıldı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nda düzenlenen organizasyonda, şampiyonluk kupasının tanıtımı, teşkilat başkanı Bünyamin Bozgeyik tarafından yapıldı.

Süper Lig şampiyonluk kupasının tanıtımı yapıldı

Düzenlenen tanıtımda açıklamalarda bulunan Bozgeyik, "2018-2019 Spor Toto Süper Lig'in Sezonunun şampiyonuna verilecek kupanın tanıtımı için buradayız.  Bu sene de Spor Toto olarak sponsorluğumuz devam etti. Spor Toto Teşkilatı'nın Süper Lig sponsorluğunda 9'uncu sezonuydu. Büyük memnuniyetimiz var son yıllarda nefes nefese geçen bir lig izliyoruz. Bu sene de öyle son 2 haftaya girilirken 3 takımımız matematiksel olarak şu anda şampiyonluk mücadelesi veriyor. İki takımımız belki final gibi bir hafta hatta final olabilir. Bu haftaki maçın skoruna  göre şampiyon belirlenecek beraberlik durumunda bir sonraki haftaya kalacak. O da bizim için iyi heyecan devam edecek. Onun haricinde diğer takımlarımız da çok önemli. Sadece şampiyonluk değil, sponsor olarak şuna bakıyoruz alttaki takımlarımız da nefes nefese mücadele veriyorlar. Öyle bir heyecan var ben 18 takımımızı da burada verdikleri mücadeleden bize yaşattıkları heyecan ve futbolumuza kattıkları renkten dolayı tebrik ediyorum. Spor toto teşkilatı olarak malumuz futbolla birlikte 60 yakın spor branşında yatırımlarımız,  desteklerimiz var. Futbolda sadece süper lig değil, 1'nci ligde de Spor Toto'nun sponsorluğu var o bizim kardeş ligimiz netice olarak, bu sene 1'inci ligde şampiyon olan ilk 2 takım ve sonrasında Play-Off'dan gelecek 3'üncü takım Süper Lig'de yer alacak. Bu vesileyle Gençlerbirliği ve Denizlispor'u buradan tebrik ediyorum, Süper Lig'de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"KUPA TAKIMLARIN TALEPLERİNE GÖRE YA STADA GİDECEK YA DA KUTLAMAYI YAPACAKLARI GÜN STADA YİNE YÖNLENDİRİLECEK"

Spor Toto Başkanı Bünyamin Bozgeyik,  konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kupa geçen sene de olduğu gibi Selçuklu Yıldızı, birlik beraberlik ve zafer unsurları bu kupaya ilham kaynağı oldu.  Toplam ağırlığı 10 kilo 300 gram. Bunun 9 kilo 300 gramı 925 ayar gümüşten yapıldı. 1000 gramı ise 925 ayar gümüş üzeri altın kaplamadan oluşmakta. Bugün saat 10'dan itibaren Ankara'da bütün halkımıza açık. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nda saat 10:00 ile 19:00 arası taraftarlar tuttukları takımın belki de kupasını oyuncularından daha önce görme fırsatı bulacaklar. Ayrıca takımlarına oyuncularına belki de tarihe not düşecekleri bir şey varsa anı defterini de imzalayabilirler. Bu hafta sonu kupayı İstanbul'a yolcu edeceğiz. Galatasaray-Başakşehir maçını izleyeceğiz. O maçta şampiyon belli olmazsa bir hafta sonra inşallah şampiyonumuza kupasını hep beraber vereceğiz. Kupa takımların taleplerine göre ya stada gidecek ya da kutlamayı yapacakları gün stada yine yönlendirilecek."

"19 MAYIS 1919'UN YÜZÜNCÜ YILINI KUTLUYORUM"

Mayıs ayının sporseverler için dolu dolu geçtiğini belirten Bozgeyik, "Yarın Sivas'ta Türkiye Kupası sahibini bulacak. Hemen akabinde basketbolda yüz akımız Fenerbahçe ve Anadolu Efes inşallah İspanya'da birisi finale çıkacak ve kupayı da İstanbul'a getirecek. Galatasaray- Başakşehir maçı kazananın ikili averajdan dolayı şampiyonluk kupasını kazandığı maç olacak. Ve bir de bizim için tabi ki Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı için önemli bir hafta. Bu hafta bir de bayram yaşayacağız. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nızı buradan kutlamak istiyorum. 19 Mayıs Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl dönümü bu sene inşallah son yıllardan çok daha farklı olacak. Bu yıl ki kutlamaların sloganı "Milli Mücadelenin 100'üncü Yılı" olarak belirlendi. Millet olarak kurtuluş mücadelesinin 100'üncü yılını idrak etmenin onurunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu'nun önderliğinde biz de Spor Toto olarak hep beraber Samsun'da olacağız. Bu vesile ile 19 Mayıs 1919'un yüzüncü yılını kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere memleketimize hizmet eden aziz kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi