Görüş Bildir

Suriyeli sporcu hayallerine ay-yıldızlı formayla kavuşmak istiyor

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan kick boksçu Yusuf Fısto, Türkiye'de ay-yıldızlı formayla hayallerini gerçekleştirmeyi arzu ediyor.

Suriyeli sporcu hayallerine ay-yıldızlı formayla kavuşmak istiyor

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli kick boksçu Yusuf Fısto, hayallerini Türkiye'de gerçekleştirmek istiyor.

Suriye'nin Halep kentinden 5 yıl önce ailesiyle Akçakale ilçesine gelen ve yaşamını çadır kentte sürdüren 17 yaşındaki Yusuf Fısto, burada Kick Boks Milli Takım Antrenörü Murat Akaltun ile tanıştı.

Suriyeli sporcunun yetenekli olduğu fark eden Akaltun, ailesinden izin alarak Fısto'yu çalıştırmaya başladı. Haliliye Belediyespor Kulübünün lisanslı sporcusu olan Fısto, son olarak 1-7 Temmuz tarihlerinde Erzurum'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda genç erkeklerde 51 kiloda altın madalya kazandı.

Antrenmanlarını aralıksız sürdüren Fısto, milli takıma seçilerek Türkiye adına Avrupa ve dünya şampiyonlarına katılmak istiyor.

Yusuf Fısto,  küçük yaşlardan bu yana spora ilgi duyduğunu söyledi.

Ülkesinde yaşanan olaylar nedeniyle ailesiyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını belirten Fısto, şu anki antrenörü sayesinde kick boksla tanıştığını ve bu branşta kendini kısa sürede geliştirdiğini ifade etti.

Antrenörüyle çalışmalarını aralıksız sürdüğünü aktaran Fısto, şunları kaydetti:

"Kısa sürede önemli başarılar elde ettim. Geçen yıl katıldığım Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda birinci oldum. Bu yıl da Erzurum'da katıldığım şampiyonada ikinci kez genç erkeklerde Türkiye Şampiyonu oldum. Çalışmalarıma devam ediyorum. Hedefim Türk Milli Takımı'na seçilip ay-yıldızlı formayla dünyada önemli başarılara imza atmak. Türkiye'ye vefa borcumu böyle ödemek istiyorum. Üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi