Görüş Bildir

Sur'un terör mağduru sporcusu, Avrupa 2'ncisi oldu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle yeterince idman yapamayan Dilara Ertaş, Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 2'nciliği elde etti

Sur'un terör mağduru sporcusu, Avrupa 2'ncisi oldu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK saldırıları nedeniyle yeterince idman yapamadan Avrupa Tekvando Şampiyonası'na katılan Dilara Ertaş, 2'nciliği elde ederek göz doldurdu.

Sur'un Melikahmet Mahallesi'nde oturan ve terör saldırıları nedeniyle zor şartlar altında idman yapan 14 yaşındaki sporcu Ertaş, 12-20 Şubat'ta Antalya'da düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda aldığı 2'ncilik derecesiyle kentin gururu oldu.

Ertaş, Sur'da yaşanan olaylar nedeniyle "mülteci hayatı" sürdürdüğünü belirterek şampiyonaya yeterince hazırlanmadan katılmak zorunda kaldığını söyledi.

Çatışmalar sırasında evlerini terk etmediklerini anlatan Ertaş, Sur'da yaşanan olaylar nedeniyle istediği kadar hazırlanamamasına rağmen sporu bırakmadığını ve şampiyonada 2'nciliği elde ettiğini belirtti.

"Polisler beni kurtardı"

İdmanlara gidip gelmekte zorluk yaşadığını ifade eden Ertaş, şöyle devam etti:

"Antrenmana polis ağabeylerimiz bizi getirip götürüyordu. Bir defa da çatışmaların arasında kaldım. Polis ağabeyler beni kurtarmasaydı ölecektim. Çok sıkıntı yaşadım ama spor hayatımı bitirmedim. Bunu antrenörümün desteği ve güveni sayesinde yaptım."

Bölgede yaşanan olayların bitmesini isteyen Ertaş, "Ailelere sesleniyorum, kızlarınıza sahip çıkın, kandırılmasınlar. Çukurların arkasında 15-16 yaşında gençler var. Bunu yapmasınlar. Spora, müziğe ve sanata yönelsinler." diye konuştu.

"Çocuklarını kontrol altında tutsunlar"

Sporcu Dilara Ertaş'ın antrenörlüğünü de yapan babası İbrahim Ufuk Ertaş, kızının elde ettiği derecenin çok önemli olduğuna işaret ederek bunun Diyarbakır için büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Olaylardan dolayı zor ve sıkıntılı günler yaşadıklarını, yine de Türk bayrağı, milli takım ve Diyarbakır için uğraştıklarını dile getiren Ertaş, amaçlarının Antalya'da 1'inciliği elde etmek olduğunu ancak 2'ncilikle yetindiklerini aktardı.

Sur'da yaşanan olayların çocukların psikolojisini bozduğunu, eğitimlerini ve sportif faaliyetlerini etkilediğini belirten Ertaş, şunları kaydetti:

"Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinin düzenlediği yaz okullarına ve Valiliğimizin yaptığı spor faaliyetlerin yönlendirsinler. Çocuklarını kontrol altında tutsunlar. Biz çocuklarımızı bu şekilde kurtarabiliriz. Aksi durumda uyuşturucuya, farklı kesimlere yöneliyorlar. Çocukların bundan uzaklaşması için spora yönelmeleri gerekiyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi