Tahkime başvurdu

Keçörengücü maçında ideolojik tezahüratlar nedeniyle 3 puanı silinen Amed Sportif Faaliyetler, tahkime başvurdu.

Tahkime başvurdu

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Amed Sportif Faaliyetler, Profesyonel Futbolcu Disiplin Kurulu taraftarlarının ideolojik tezahüratları nedeniyle aldığı 3 puan silinme kararını tahkime taşıdı. Amed Sportif Faaliyetler Asbaşkanı Nurullah Edemen, yapılan haksızlığa itiraz ettiklerini söyledi.

ÜÇ PUAN SİLME CEZASI

Edemen, “Keçiörengücü maçında görevli olan temsilcilerin raporlarında yanlışlar var. Bu yanlışlardan kaynaklı olarak kulübümüze ağır bir ceza verildi. Bunun düzeltilmesini ve mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Keçiörengücü maçında görevli olan temsilcilerin hazırladığı raporların yanlış olduğunun ispatlanması için de bizde gerekli çalışmaları yaparak tahkim kurulan başvurduk” dedi.

Keçiörengücü maçında ideolojik tezahüratlar nedeniyle kulüplerine hem 3 puanı silinme hem de ağır para cezası verildiğini dikkat çeken Edemen, önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti. Edemen, şöyle dedi:

TAHKİME GİDİLDİ

“Raporların yanlış olduğunu ispatlamak ve kulübümüzün mağdur edildiğini kanıtlamak için kulüp olarak yaptığımız çalışmayı tamamlayarak, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun bir üst makamı olan tahkime bilgi ve belgelerle başvurduk. Verilen kararın yanlış olduğunu gösteren görüntüleri ekledik. İnşallah haklılığımız ispatlanır ve aldığımız cezalar iptal olur. Biz kararın değiştirileceğine ve silinen 3 puanın geri iade edileceğine yürekten inanıyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz