Görüş Bildir

Taraftarlardan Zonguldak maçı için açıklama

Amed Sportif Faaliyetler takımının destekçisi Direniş gurubu, hafta sonu deplasmanda takımlarının oynayacağı Zonguldak Kömürspor maçına taraftarların alınamaması sert bir dille kınadı.

Taraftarlardan Zonguldak maçı için açıklama

Yeşil-Kırmızılı takımın taraftar grubundan Direniş Gurubu yazılı açıklama yaparak, yaşanan taraftar ambargosuna tepki koydu. 27 deplasman maçında uygulanan "konuk takım taraftarlarının" sahaya alınmama kararının, hiç bur hukuki boyutu olmamasına rağmen devam ettiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi.

TARAFTARLARIN ÇAĞRISI

"Haftasonu deplasmanda oynayacağımız Zonguldakspor maçına İl güvenlik kurulunun saçma kararı ile taraftarlarımızın alınmayacağı duyurulmuştur. 27 Deplasman Maçına hukuksuz bir şekilde alınmayan taraftarlarımız bu deplasmanda da stadyuma alınmayacağı bizlere bildirilmiştir. Ligin ilk yarısında Diyarbakır’da oynanan Maçta Zonguldakspor’lu taraftarlar Diyarbakır’da havaalanında karşılayıp, stadyumda içiçe maçı izlemiş ve gün boyu kendilerini ağırlamıştık. O Maçta 2 takım taraftarları arasında ki bu ‘köprü’ gündeme oturmuş ve medya tarafından büyük ilgi görmüştü. Ayrıca Zonguldakspor’lu taraftarın kaleme aldığı yazıyla da göğsümüzü kabartıp ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha görmüştük.

İKİ TAKIMIN DİYALOĞU

İki takım taraftarları arasında bu denli sıcak ilişkiler var iken alınan bu kararın hangi ‘amaçla’ alındığı tüm kamuoyunca aşikardır. Alınan bu karar taraftarlara saygısızlıktır, hukuksuzdur, hükümsüzdür. Futbolun Barış ve Dostluk misyonunun tanımlanması ve yerine getirilmesi adına bu yasağın bir an önce kaldırılması gerekmektedir. Zonguldakspor ve Amedspor taraftarları olarak bu yasağın kalkması adına elimizden geleni fazlasıyla yapmamız gerekmektedir. Bu yasaklar bir ötekileştirme ve futbolu bitirme operasyonudur. Hep beraber bu oyuna dur demenin zamanıdır"

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi