Görüş Bildir

TARİHİ REZALET

Edemen yönetimi devam etmeyeceğini kongrede ilan ederken, yönetimsiz kalan ve divan oluşmadığı için kayyuma da kalamayan Yeşil-Kırmızılı kulübün birkaç gün içinde yasal olarak fesh edilerek tarihe karışması bekleniyor. Tarihi bir rezaletin yaşandığı kongreye gerginlikler damga vurdu.

TARİHİ REZALET

KİMSE DİVANA GEÇMEK İSTEMEDİ

 

Diyarbakırspor’un dün yapılan kongresinde 45 yıllık tarihin en rezalet tablosu yaşandı. Geçen haftaki kongresi üye sayısının 3’te 2’si çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmişti. Dünkü kongrenin yapılabilmesi için ise tüzüğe göre yönetim organlarının üye sayısından 1 fazlası kadar delege salonda olması gerekiyordu. Saat 12.30’da başlaması gereken kongre bu nedenle yaklaşık 1 saat 15 dakika geç başladı. Bazı üyelerin sonradan salona gelmesiyle çoğunluk oluşurken, bu kez de divan kurulu için arayışlara başlandı. Salonda bulunan delegelerin hiç biri 3 kişilik divan’da yer almak istemedi.

ASKERİ KAYA VERDİ VERİŞTİRDİ

 

Yapılan tüm çağrılara rağmen divan kurulu oluşturulamadı. Diyarbakırspor’un sahipsizliğine tepki gösteren Dağkapı Minibüs Durağı Başkanı Askeri Kaya,”Bu kadar rezillik olur mu?. Diyarbakırspor’u perişan edenler, hırsızlık yapanlar, çalanlar nerede?.Bu memleketin ağababaları nerede?.İnsanlar bu kulübü istemiyorsa o zaman kapatalım gitsin. Tutanak tutalım ve kapatılsın.” dedi. Askeri Kaya,Ramazan Tugay ve İsa Aslan’dan oluşan divan kurulu önergesi delegeler tarafından kabul edilmedi.

Kürsüye çıkan Diyarbakırspor Basın Sözcüsü Kenan Aksu, divan kurulu oluşamadığı için kongrenin devam edemeyeceğini bildirdi.

‘BU NASIL DİYARBAKIRSPORLULUK?’

 

 Daha sonra konuşma yapan Başkan Nurullah Edemen, yönetim olarak görevi bırakma kararı almalarına rağmen normal işleyiş devam etsin diye takımı idmanlara çıkardıklarını ancak bu aşamadan sonra görevi kesin olarak bıraktıklarını bildirdi. Edemen, kendisini eleştiren insanlara karşı bugüne kadar hep susmasının adaletinden ve efendiliğinden kaynaklandığına dikkat çekerek,”Bizi yerden yere vuranlar bu tablo karşısında niye yokturlar?. Bu mu sizin Diyarbakırsporluluğunuz?” şeklinde konuştu.

GÖZLER DERNEKLER’İN KARARINDA

 

Divan Kurulu oluşturulamaması ve yönetimin de bıraktığını açıklaması nedeniyle 45 yıllık Diyarbakırspor kanuni olarak da kapanma yoluna girdi. Bundan sonraki kararı Diyarbakır Valiliği’ne bağlık dernekler il müdürlüğü’nün tutumu tayin edecek. Diyarbakırspor’un lige katılamadan fesh edilerek kapatılması gündemde. Bu ilginç durum karşısında kent yöneticilerinin tavrı merak konusu.

Daha önceki kongrelerin büyük bölümünde divan başkanlığı yapan TÜFAD Başkanı Samet Karakaş bu kez divan başkanlığı yapmak istemezken, ASKF Başkanı Remzi Dayan da bundan sonra Diyarbakırspor’la ilgili hiçbir yönetim çalışmasında yer almayacağını bildirdi. Zaman zaman sözlü gerginliklerin yaşandığı kongre tarihe geçecek rezalet içerikli görüntülerin gölgesinde son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi