Tek çare 4'te 4

Son 4 haftaya Ankara DS’nin 4 ve Beylerbeyi’nin de 6 puan gerisinde giren Kayapınar Belediyespor, ligde tutunmak için kalan tüm maçlarını kazanmak istiyor. Bu haftaki Siirtspor maçı için tek düşünce 3 puan.

Tek çare 4'te 4
2 İÇERİ, 2 DEPLASMAN! Son 4 haftada 2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak galibiyete hasret kalan, kaybettiği 8 puanla da ligde kalma yolunda ipleri rakiplerinin eline veren Kayapınar Belediyespor, kalan 4 maçını da final görüyor.

Bu hafta Siirtspor’u ağırladıktan sonra Erzurum deplasmanına gidecek olan Kayapınar Belediyespor, son 2 maçını da sahasında Çarşambaspor ve depasmanda Aydınspor’la yaparak sezonu tamamlayacak.

Yeşil-Sarılı takım, kalan 4 maçı kazanması halinde rakiplerinin puan kaybedeceği ve ligde kalacağını düşünüyor.

KALECİ HAYRETTİN CEZALI ! Siirtspor maçında kart cezalısı kaleci Hayrettin’in yerine Serkan İpek’in oynaması beklenirken,Pazar günü oynanacak maçın hazırlıklarına başlandı. Seyrantepe’de yapılan haftanın ilk çalışmasında futbolcuların moralsiz olduğu gözlendi. Afyonkarahisar maçında kırmızı kart gören Samet de Siirtspor maçında forma giyemeyecek.

Bu arada Ahmet Kılıç’ın yerine getirilen Teknik Direktör Seyithan Özdaş, oynanan 2 maçta 1 yenilgi ve 1 beraberlikle sadece 1 puan alabildi.

3 TAKIM BELLİ GİBİ, 4.’SÜ ARANIYOR 4 takımın küme düşeceği Spor Toto 3.Lig 3.Grup’ta Çarşambaspor matematiksel olarak küme düşerken,Afyonkarahisar’ın düşmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Düşme hattının 1 basamak üzerinde yer alan Araklıspor’un işi de çok zor. Düşecek 4.takım olmamak için Kayapınar Belediyespor,Ankara Demirspor ve Beylerbeyi çarpışacak gibi. 1 maçı fazla olan Beylerbeyi’nin 3,Kayapınar Belediyespor ve Ankara Demirspor’un ise 4’er maçı kaldı. Beylerbeyi 40,Ankara Demir 38 ve Kayapınar da 34 puana sahip.

AVERAJDA 2’SİYLE EŞİT,1’İNDEN ÜSTÜN Olası puan eşitliğinde devreye girecek 2’li averajda ise Kayapınar Belediyespor,Araklıspor ve Ankara Demir’le eşit,Beylerbeyi’ne göre ise üstün durumda.

Yeşil-Sarılı takım, evinde 1-0 yenildiği Araklıspor’u deplasmanda 1-0 yenerken,deplasmanda 2-1 yenildiği Ankara Demir’i de Diyarbakır’da 1-0 mağlup etti. Deplasmanda 3-1 yendiği,Beylerbeyi’ne de Diyarbakır’da 2-1’lik sonuçla teslim oldu.

3 veya 4 takımın puanlarının eşit olması halinde uygulanacak 3’lü ve 4’lü averaj için ise 2 hafta sonra oynanacak Ankara Demir-Beylerbeyi maçından ancak sonra hesap yapılabilecek.

İŞTE RAKİPLERİN KALAN MAÇLARI Beylerbeyi :Bay,Tekirova Belediye,Ankara Demir (D),Ç.Dardanelspor

Ankara Demir :Pazarspor,Hatayspor (D), Beylerbeyi, Tekirova Belediye (D)

Araklıspor :Darıca G.Birliği, Afyonkarahisar (D),Siirtspor,Erzurum B.Şehir Bld. (D)

Kaynak: Diyarbakır Söz