TFF Profesyonel Kurulu'nun Ege kulüpleri ziyareti tamamlandı

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Kurulu'nun, Ege Bölgesi'nde yer alan profesyonel kulüpleri içeren seyahati sona erdi.

TFF Profesyonel Kurulu'nun Ege kulüpleri ziyareti tamamlandı

TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurulu Başkanı Arif Koşar ile Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı ve Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, Bucaspor'dan Hüsnü Kaya ve Denizlispor Başkanı Yurdal Duman ile yedek üye TKİ Tavşanlı Linyitspor Başkanı Zafer Atalay'dan oluşan Bank Asya 1. Lig Profesyonel Kurul üyelerinin de katıldığı program 12 Haziran Salı sabahı İzmir'de başlayıp, 13 Haziran Çarşamba akşamı Aydın'da Aydınspor 1923 kulübüne yapılan ziyaret ile sona erdi.

Tur kapsamında 4 profesyonel ligde yer alan 14 kulüp yerlerinde ziyaret edilerek; planları, projeleri, sorunları ve görüşleri dinlendi.

Bugünkü ziyaret sabah Manisaspor'a yapılan ziyaret ile başladı. Arif Koşar ve Mustafa Beyazlı, Manisaspor Kulübü Başkanlığına seçilen Emre Hasgör ve yöneticileri ziyaret etti. Manisaspor bünyesinde açılan yaz spor okullarında katılımcılara İngilizce kurslarının da verilmesi gerektiğini kaydeden Koşar, ''Aileler, 'Benim çocuğum Manisaspor'da adam olacak' diye çocuklarını getirsinler. Manisaspor'un bu konuda örnek olması lazım'' dedi.

ARİF KOŞAR: EN MÜKEMMELİN PEŞİNDEYİZ

Ardından Turgutluspor, daha sonra da Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Akhisar Belediyespor ile biraraya gelindi. Saat 13.00'teki Denizlispor ve 14.00'deki Denizli Belediyespor buluşmalarının ardından bu sezon Spor Toto 2.Lig'e yükselen Nazilli Belediyespor ziyaret edildi. Yemeğin ardından Ege Bölgesi turu, Aydınspor 1923 kulübüne yapılacak ziyaret ile tamamlandı.

Arif Koşar, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye liglerinde oynayan kulüplerin, tesisleşme noktasındaki durumlarını yerinde görmek, kulüp altyapılarında daha iyi futbolcu yetiştirmek için nasıl bir organizasyon yapılabilir bunu ele almak için Türkiye'deki tüm kulüpleri ziyaret ettiklerini belirtti.

Dün İzmir Kordon Otel'de yapılan basın toplantısının ardından ilk kulüp ziyareti yeni sezonda Spor Toto 3.Lig'de oynayacak olan Bergama Belediyespor'a yapıldı. Daha sonra Menemen Belediyespor ziyaret edildi. Saat 15.00'de Bank Asya 1.Lig ekiplerinden Karşıyaka'ya yapılan ziyaretin ardından sırasıyla Göztepe A.Ş., Altınordu ve Altay kulüplerine yapılan tur saat 19.00'da Bucaspor'a gerçekleştirilen buluşma ile sona erdi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz