Görüş Bildir

TFF'den 2 büyük tesis

TFF, Diyarbakır merkezde kamp eğitim merkezi ve Kulp ilçesinde de çim saha yapacak.

TFF'den 2 büyük tesis
İki tesis için de ödeneğin çıkarıldığı ve yer sorunu için kurumlardan destek istendiği öğrenildi.

KAMP EĞİTİM MERKEZİ ÖNEMLİ İHTİYAÇ TFF, Diyarbakır’ın uzun yıllardır özlemini duyduğu kamp eğitim merkezi için önemli bir adım attı. Kent merkezinde yapılacak ve içinde TFF Bölge Müdürlüğü binası , 4-5 çim saha, sporcu kamp yeri,dinlenme salonları ile spor taban birliklerine ait binaların yer alacağı tesis için yer talebinde bulunuldu.

TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan,ödeneği hazır olan tesis için arsa sorunu olduğunu, bununla ilgili 4-5 yer belirleyerek TFF’ye bildirdiklerini söyledi. Bayhan,”Belediye ve resmi kurumlarla görüşerek talebimizi ilettik. Onlardan gelen yanıtlara göre 4-5 yer belirleyerek federasyona ilettik. Ödeneği çıkarılmış zaten. Yer sorunu çözüldükten sonra temeli atılacak. Diyarbakır için çok önemli bir tesis olacak. Böylece milli takım kampları bile kentimizde yapılabilecek.” dedi.

KULP’A SENTETİK ÇİM SAHA TFF’nin bir diğer yatırımı ise Diyarbakır’ın en dezavantajlı ilçesi Kulp’a olacak. Diyarbakır Kulp’lu olan TFF Tesis ve İdari İşler Komitesi Başkanı Edip Eren’in girişimleriyle hem Diyarbakır’a kamp eğitim merkezi hem de Kulp ilçesine çim saha projesi hazırlanıp ödeneğinin çıkarıldığı öğrenildi.

Kulp’ta yapılacak çim saha için yer sorunu olduğu,kaymakamlık ve belediyeden bu konuda yer tahsisi yapılması istendiği belirtildi.

Diyarbakır merkeze yapılacak kamp eğitim merkezi ve Kulp’taki çim saha projesi heyecan yarattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi