Görüş Bildir

TOKİ Başkanı Turan, Diyarbakır'da stat inşaatını inceledi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'de toplam 450 bin seyirci kapasiteli stat inşaatlarının sürdürüldüğünü bildirdi.

TOKİ Başkanı Turan, Diyarbakır'da stat inşaatını inceledi

TOKİ tarafından Kayapınar ilçesinde yapımına başlanan 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadı alanını gezen Turan, yetkililerden bilgi aldı. Turan, yaptığı açıklamada, stadın ihalesinin geçen yıl yapıldığını ancak yer değişimi nedeniyle bir yıllık gecikme yaşandığını belirtti.

Diyarbakır Stadı'nın UEFA standartlarında olacağını kaydeden Turan, "Bu stat 33 bin kişilik. Büyüklük olarak belki de Türkiye'de yapılan 4'üncü, 5'inci stat" dedi.

Stadyumun uzun yıllar kente hizmet edebileceğini ifade eden Turan, "Gecikmeye rağmen inşallah önümüzdeki yılın sonuna kadar stadımızı Diyarbakırlı sporsevere, halka teslim edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de devam eden stadyum inşaatları hakkında bilgi veren Turan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 450 bin koltuk kapasiteli stat inşaatlarını devam ettiriyoruz. Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde böyle bir üretim kapasitesi yok. Hiçbir ülkede yok. Bir ülkede 40 bin koltuklu bir stat yapıldığında, o ülkeyle alakalı büyük bir hadisedir. Şu anda Türkiye'de 16 ayrı stadın inşaatına devam ediyoruz. 15, 25, 33 bin kişilik stat inşaatımız sürüyor."

Turan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla pazartesi günü stadın temel atma töreninin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Turan'a, incelemelerde TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de eşlik etti.

DİYARBAKIR STADI

Diyarbakır'da 33 bin seyirci kapasiteli stadyum, 240 dönüm arsaya inşa edilecek. Stadyumda 666 kişilik protokol, bin 74 kişilik VIP, 639 kişilik basın tribünü ve engelliler için 253 koltuk yer alacak. Ayrıca bin 852 araçlık otopark ile 75 araçlık otobüs parkı bulunacak.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi