Fırtına Mehmet Ekici’yle son dakikada esti! 1-0

Trabzonspor, Şota'nın ayrılmasından sonra çıktığı ilk maçında sahadan galibiyetle ayrıldı. 90+2'de sonradan oyuna giren Mehmet Ekici ile gülen Fırtına, Fenerbahçe maçı öncesi moral buldu.

Fırtına Mehmet Ekici’yle son dakikada esti! 1-0

Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor Avni Aker'de konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 90+2 de Mehmet Ekici'nin golü ile mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takımda etkili birfutbol sergileyemedi. Orta alanda oynanan oyunda skoru değiştirecek pozisyon gerçekleşmedi ve soyunma odasına 0-0 beraberlikle gidildi.

Trabzonspor ikinci yarının ilk bölümünde hucümda organize olmakta sıkıtılar yaşadı. Mücadelenin 70.dakikasında Marko Marin'in yerine giren Mehmet Ekici takımını hareketlendirdi. İleride daha fazla topu tutmayı başaran Fırtına bulduğu pozisyonları gole çevirmekte sıkıntı yaşadı. Umutların tükendiği anda sahneye Mehmet Ekici çıktı ve 90+2'deki golü ile takımına 3 puanı getirdi.

EKİCİ 90+2'DE HAYAT VERDİ

Sağ kanatta açılan ortada ceza sahası yayı üstünde topu önüne alan Mehmet Ekici sol ayağı ile yaptığı sert vuruş defansada çarparak ağlarla buluştu.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 17'e yükseltirken Gençlerbirliği ise puanını 12 kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

5 FARKLI OYUNCU

Teknik direktör Tekelioğlu, geçen hafta Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup olunan karşılaşmanın ilk 11'ine göre Gençlerbirliği maçında 5 farklı isime görev verdi.

Bordo-mavili takımda, kart cezalısı Douglas Franco Teixeira, sözleşmesini fesheden Kevin Constant kadroda yer almazken Oscar Cardozo, Mehmet Ekici ve Erkan Zengin, Tekelioğlu tarafından yedek kulübesinde oturtuldu. Mustafa Yumlu, Dame N'Doye, Alper Uludağ, Marko Marin ve Sefa Yılmaz ise 11'de görev alan isimler oldu.

FORVETTE N'DOYE, CARDOZO YEDEK

Trabzonspor'da Tekelioğlu, ligin geride kalan 11 haftasında gol atma başarısı gösteremeyen Senegalli oyuncu N'Doye'yi forvette görevlendirdi.

En son ligin 7'nci haftasındaki Torku Konyaspor maçında ilk 11'de oynayan Senegalli forvet, 4 hafta sonra ilk 11'de görev alırken Cardozo yedek kulübesinde oturdu.

Kart cezası bulunan Douglas'ın yokluğunda Mustafa Yumlu, forma giydi. Takımdan ayrılan Constant'ın yerine Alper Uludağ sol kanatta oynayan isim oldu. Orta alanda Mehmet Ekici'nin yerine Marin, Erkan Zengin'in yerine de Sefa Yılmaz oynadı.

Bordo-mavililerde, cezalı Douglas'ın yanı sıra takımdan ayrılması gündemde olan Carl Medjani, sakatlığı bulunan Yusuf Erdoğan ve izinli Estaban Alvarado 18 kişilik kadroda yer almayan diğer isimler olarak dikkati çekti.

Gençlerbirliği'nde, sarı kart cezalısı El Kabir ile milli takımdan sakat dönen Djalma Campos, Trabzonspor'a karşı forma giyemedi.

TARAFTARSIZ MAÇ

Ligin 10. haftasında Gaziantepspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından yaşanan olaylar nedeniyle 2 maç ceza alan Trabzonspor, taraftar desteğinden yoksun kaldı.

Cezasının ilkini Gençlerbirliği maçında çeken bordo-mavili takım, kendi evindeki karşılaşmayı seyircisiz tribünler önünde oynadı. Kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve ceza alan 8 yönetim kurulu üyesi de karşılaşmayı izleyemedi.

Misafir takım tribününde ise 5 Gençlerbirliği taraftarı yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz