Trabzonspor'a UEFA cezası sonrasında ilk açıklama

UEFA'dan Trabzonspor'a gelen kadro kısıtlaması ve para cezası sonrasında Önder Bülbüloğlu açıklama yaptı

Trabzonspor'a UEFA cezası sonrasında ilk açıklama

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, UEFA’dan gelen kısıtlama cezası ile ilgili açıklamalarda bulundu, "Men cezası almadan 3 yıllık bir anlaşmayla bu süreci atlatmak güzel bir şey" dedi.

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, UEFA’dan gelen kısıtlama cezasıyla ilgili DHA'ya açıklamalarda bulundu. Men cezası almamalarının büyük başarı olduğunu belirten Bülbüloğlu, şunları söyledi:

“3 yıllık bir anlaşmayla bu süreci atlatmak çok güzel. UEFA’dan aldığımız para cezamız var. 3 yılda 1 milyon Euro’luk ödeme gerçekleştireceğiz. Onun dışında verdiğimiz bütçeye sadık kalma sözleşmesi yaptık. Gelirlerimizin ancak yüzde 60'ını oyuncu giderleri olarak kullanmamızı istiyorlar. Gelirlerimizi arttırdığımızda bu bütçe de artacak gibi görünüyor. 3 yıla yayılmış 1 milyon Euro cezamız olacak. Kadro kısıtlaması yok, bütçemize sadık kalarak istediğiniz oyuncuyu alabiliriz. UEFA’ya katılmaya hak kazandığımızda, bir takım kısıtlamalar olacak. UEFA, 22 sporcu lisanslama ile kısıtlama getiriyor. Türkiye için böyle bir durum yok. Men cezası almamamız büyük başarı oldu. Başkan ve arkadaşlarımızla büyük emek verdik. İşi sıkı sıkıya götürdük.”

Çok güzel bir sunum yaparak, bu işi takip ettiklerini ifade eden Bülbüloğlu, “UEFA’dan hiçbir şey saklamadık, dürüstçe her şeyi ortaya koyduk. Projelerimizi sunduk, isim hakkından bahsettik. Bunlar UEFA’ya inandırıcı geldi. Bu süreci çok ciddi takip ettik. Yönetimimizde seviyeli, düzgün başarılı arkadaşlarımız var. Biz yönetime geldiğimizde UEFA anlaşmalara uymadığımız için gelirlerimize el koymuştu. UEFA’ya ilk ziyaretimde çok şaşırdılar. Bu çok hoşlarına gitmişti. Çünkü daha önce olmuş bir olay değil. Men cezası almamamız samimiyetin, dürüstlüğün bir faydasıdır” diyerek açıklamalarını noktaladı.

Kaynak: DHA