Trabzonsporlu taraftarlardan TFF'ye protesto

Trabzonspor'un taraftar grupları, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi ve kurullarını istifaya davet etti.

Trabzonsporlu taraftarlardan TFF'ye protesto

TFF'nin İstinye'deki binası önünde toplanan bordo-mavili taraftarlar, federasyon başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve federasyon kurulları aleyhine tezahüratta bulundu.

İstanbul'un 7 farklı bölgesinde organize olarak otobüslerle İstinye'ye gelen Trabzonspor taraftarları için TFF binası önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ellerindeki döviz ve meşalelerle TFF'ye tepki gösteren bordo-mavili taraftarlar, basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, futbolda şike davasının sonuçlarının gündemden kaldırılmasıyla ilgili ciddi bir çalışmanın olduğu savunularak, ''Yapılanları unutmayıp, unutturmayacağız. Mevcut federasyon yetkililerinin hakkımızı verdikten sonra da koltuklarında oturmaması için mücadelemiz sürecektir. Bu vesile ile TFF Yönetim Kurulu ve heyetlerinin görevlerinden istifa etmesini tüm kamuoyu adına istiyoruz'' denildi.

Galatasaray ile oynanan Spor Toto Süper Lig maçında atılan patlayıcı madde nedeniyle sahalarının kapatıldığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu taraftarın kulübü ile sadece gönül bağı varken yaptıkları, tüm kulübü ve camiayı bağlayabiliyor ama 7 maçta şike yapmış olan kulüp başkanları ve yöneticileri yüzünden kulübe ceza verilmiyor. Bizim Trabzonsporlular olarak isteğimiz, tenekeden ibaret bir kupa değil, o tenekenin içindeki adalet, emeklerimiz ve temiz alın terimizdir. Şike ve ahlaksızlık nedeniyle bir kulüp temize çıkarılmaya çalışılmaktadır. Ancak Türk adaletinin terazisini değiştirmeye kimsenin gücü yetmemiş ve de yetmeyecektir.''

TFF binasına siyah çelenk bırakan Trabzonspor taraftarları, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz