Tudor'un arkasındayız

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yeni transfer Mariano'nun imza törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

Tudor'un arkasındayız

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yeni transfer Mariano'nun imza törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

KADRO YAPISINDAKİ EKSİKLERİ GİDERMEK İÇİN TRANSFER SEZONU BOYUNCA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

"Takımların, belli bir süre içinde yenilenmesi, özellikle taraftarımıza daha heyecanlı ve yeni isimlerle bir takım yaratma zorunluluğu vardı. Galatasaray'ın da futbolcu yapısı itibari ile yenilenmeye ihtiyacı vardı. Biz bu yenilenmeyi gerçekleştiriyoruz. Kadromuzda halen hizmet verecek isimlerin tutulması, eksiklerin de bir an evvel yerine getirilmesi gereği var. Bugünlerde yaptığımız operasyon bu. 'Uçaklar inecek' cümlesi kullanıldı medyada. İndi ve inmeye devam edecek. Kadro yapısındaki eksikleri gidermek için transfer sezonu boyunca çalışmalarımız devam edecek. Ne kadar futbolcu satmışsak o kadar transfer yapmış durumdayız. Yeni gelecek oyuncular da var. Galatasaray'ın 2017-2018 sezonunda mali yapısına zarar verecek hiçbir faaliyet içinde değiliz. Önemli bir yıl, kritik bir yıl. Her zaman olduğundan daha dikkatli davranıyoruz.

BU TEK TARAFLI ALINMIŞ BİR KARAR DEĞİL

Özellikle son günlerde büyük yankı bulan Wesley'in ayrılması Galatasaray için önemliydi. Yaklaşık 4.5 yıl hizmet vermiş bir oyuncumuz. Verdiği hizmetler için kendisine teşekkürlerimi gönderiyorum. Oyuncular belli bir süre hizmet verir ve bir süre sonra vedalaşmak zorunda kalır. Bu hayatın gerçeği. Wesley'in çok güzel hatıraları var fakat her iki tarafın uymak zorunda olduğu kariyer planları var. Bu tek taraflı alınmış bir karar değil. Mayıs ayında karşılıklı konuşulan bu ayrılık kararı detaylar nedeniyle bugüne gelmiştir. Tek taraflı, Galatasaray'ın antrenörünün istedi-istemediği polemiğine sokmak yanlış. Galatasaray tarihine bakın; oyuncular belli bir periyotta misyonlarını tamamlar ve kariyer planlaması çerçevesinde ayrılık kaçınılmaz olur.

ÖSTERSUNDS MAÇI BİR KAZAYDI

Östersunds maçı bir kazaydı. İstemediğimiz bir skorla karşılaştık, bunun bir yol kazası olarak kabul edilmesi gerekir. Perşembe günü bu kazanın tamiri için hep birlikte en iyisini yapacağımızdan eminim.

Galatasaray'ın Türk spor tarihindeki yerine uygun olarak Türkiye içi ve dışındaki başarılarının devamını sağlamak üzere; yönetim kurulunun yapması gereken bugünkü yaptığıdır. Bütün derdimiz, istediğimiz tek şey seyircileri mutlu eden bir takım yaratmak. Geçmiş iki yıla bakıldığında buna ihtiyaç var. Kimsenin bu değişikliğin neden yapıldığını sorgulamaması lazım.

TUDOR'UN ARKASINDAYIZ

Tudor'u Galatasaray'a faydalı olacağını düşünerek biz getirdik. Şu anda Galatasaray'ın teknik direktörü. Yönetim nerede duracak? Elbette Tudor'un arkasındayız.

Wesley'in 20 milyon Euro'luk fesih konusu 2 yıl önce yapılan sözleşmesindeki bir madde. Fesih sözleşmesi yapılan kontrata göre hazırlandığı için bu madde ister istemez fesih sözleşmesinin içinde olma gereği var. Fesih sözleşmesi kontrata uygun konulmuştur. Wesley'in Türkiye'de başka takımda oynaması endişesiyle konulmuş bir madde değildir.

MUSLERA UZUN YILLAR DAHA GALATASARAY'A HİZMET EDECEKTİR

Bir sabah gazeteyi açıyorum: 'Muslera'yı gönderecekler'. Muslera son derece güvendiğimiz, önemli ve başarılı bir oyuncumuz. Uzun yıllar daha Galatasaray'a hizmet edecektir. Çıkan haberleri kınıyorum. Başka da söyleyecek bir şeyim yok. Nereden bulup çıkartıyorlar, hayretler içindeyim.

Hiçbir Galatasaraylının Galatasaray Spor Kulübü 'nün kaotik bir ortama sürüklenmesini isteyeceğini düşünmüyorum. Bunlar yazılıyor, bunların başka mihraklar sayesinde olduğunu düşünüyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz