Türk futboluna bir darbe de CAS’tan! Hakan Çalhanoğlu'na 4 ay men cezası

Türk futboluna bir darbe de CAS’tan geldi. Almanya’nın Bayer 04 Leverkusen takımında forma giyan A Milli Takımımızın yıldız ismi Hakan Çalhanoğlu’nun Trabzonspor ile 2012 yılından beri süren soruşturması sonuçlandı ve CAS’tan da onay geldi. CAS’ın onayladığı karar doğrultusunda milli yıldız Hakan Çalhanoğlu 4 ay futboldan men cezası aldı.

Türk futboluna bir darbe de CAS’tan! Hakan Çalhanoğlu'na 4 ay men cezası

Türk futboluna CAS’tan büyük darbe. Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Bayern 04 Leverkusen'de forma giyen milli takım oyuncusu Hakan Çalhanoğlu ile Trabzonspor arasında 2012 yılından beri süren dava sonuçlandı. CAS'ın onayladığı karar doğrultusunda Hakan Çalhanoğlu sahalardan 4 ay men edildi.

TRABZONSPOR FIFA’YA ŞİKAYET ETMİŞTİ!

Trabzonspor, Hakan’ı sözleşme imzaladıktan sonra başka bir takıma transfer olduğu için FIFA’ya şikayet etmişti. Bunun üstüne CAS’a başvuran Çalhanoğlu, davayı durdurmuştu. CAS’ta görüşülen dava sonuçlandı. Hakan Çalhanoğlu’na dört ay futboldan men cezası verildi.

LEVERKUSEN: BİZİM DAVAYLA İLGİMİZ YOK BİZE DE CEZA KESİLDİ

Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler, yaptığı açıklamada, "Hem bizim için hem Hakan için ciddi bir darbe. Leverkusen'in bu olaylarla hiçbir ilgisi yok. Bu ceza aynı zamanda bize de kesilmiş oldu." ifadelerine yer verdi.

FİNLANDİYA MAÇINDA HAKAN YOK!

CAS ayrıca Hakan Çalhanoğlu'nun Trabzonspor'a 100 bin Euro para ödemesine de karar verdi. A Milli takımımızın önemli isimlerinden olan Hakan Çalhanoğlu, 24 Mart'ta oynanacak Türkiye - Finlandiya maçında da forma giyemeyecek.

HAKAN ÇALHANOĞLU KARİYERİ

Mannheim doğumlu Çalhanoğlu, ilk olarak Waldhof Mannheim altyapısına başladı. 2009 yılında Karlsruher'in altyapısına transfer olup U-17 takımında oynamaya başladı. Sonraki sezon U-19'da da oynamaya başladı.

2011-12 sezonunda A takım ile antrenmanlara çıkan futbolcu, Kasım ayında FC Schaffhausen ile oynanan hazırlık maçında ilk kez birinci takımda forma giymiş oldu. 5 Şubat 2012'de ise Karlsruhe kariyerinin ilk resmi maçına çıktı. 2. Bundesliga'da FC Erzgebirge Aue ile oynanan maçta teknik adam Jörn Andersen tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü ve maçı iki asistle tamamladı. 11 Mart 2012'de sözleşmesi 2016'ya kadar uzatıldı. O sezon 12 lig maçında forma şansı buldu. Play-out maçları oynayan takım 3. Lig'e düştü.

2012-13 sezonuna 1.FC Heidenheim'a kariyerinin ilk iki resmi golünü atarak başladı. 14 Ağustos 2012'de Bundesliga ekibi Hamburger SV'ye transfer oldu ancak sezonu Karlsruhe'de kiralık olarak bitirmesine karar verildi. 5 gün sonra kariyerinin ilk Almanya Kupası maçında yeni takımı Hamburger SV karşısında oynadı ve rakiplerini 4-2 elerlerken, bir asist yaptı. Sezon sonunda attığı 17 golle gol krallığında dördüncü oldu. Karlsruhe, 2. Bundesliga'ya yükselirken, Çalhanoğlu da yılın en iyi 3. Lig futbolcusu seçildi.

BAYER 04 LEVERKUSEN

4 Temmuz 2014 tarihinde, Bayer Leverkusen ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bayer Leverkusen'in sitesinden yapılan açıklamada yıllık 3 milyon euro kazanacağı ve bonservis bedeli 14.6 milyon euro olduğu açıklandı. Bayer Leverkusen formasıyla ilk golünü UEFA Şampiyonlar Ligi play off mücadelesinde takımının Kopenhag karşısında 4-0 kazandığı maçta kaydetmiştir. Oyun zekası ve frikik golleriyle birçok büyük kulübün dikkatini çekmiştir. Bild gazetesine göre Bundesliga tarihinin en iyi 10 frikik atan oyuncusundan biri olarak gösterilmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz