Türkiye Futbol Federasyonun Trabzonspor’a acıması kalmadı ne ceza varsa hepsini verdi, cezalar ne?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hakemlerle yıldızları barışmayan Trabzonspor Kulübü'nün başkanı Muharrem Usta ile birlikte futbolcular; Özer Hurmacı, Aykut Demir, Salih Dursun ve Cavanda'yı Disiplin Kurulu'na sevk etti. Trabzonspor, Beşiktaş, Eskişehirspor ve Bursaspor da kulüp bazında ayrıca disipline gönderildi.

Türkiye Futbol Federasyonun Trabzonspor’a acıması kalmadı ne ceza varsa hepsini verdi, cezalar ne?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hakemlerle yıldızları barışmayan Trabzonspor Kulübü'nün başkanı Muharrem Usta ile birlikte futbolcular; Özer Hurmacı, Aykut Demir, Salih Dursun ve Cavanda'yı Disiplin Kurulu'na sevk etti. Trabzonspor, Beşiktaş, Eskişehirspor ve Bursaspor da kulüp bazında ayrıca disipline gönderildi.

TFF'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklama şu şekilde…

"1- ESKİŞEHİRSPOR Kulübü'nün 20.02.2016 tarihinde oynanan KASIMPAŞA A.Ş.-ESKİŞEHİRSPOR Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

2- BURSASPOR Kulübü'nün 20.02.2016 tarihinde oynanan BURSASPOR-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareket" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve 2015-2016 Sezonu Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsünün 5/12.maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

3- TRABZONSPOR A.Ş. Kulübünün 21.02.2016 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "4 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü Başkanı MUHARREM USTA'nın aynı müsabaka sonrasında katıldığı basın toplantısındaki "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca 23.02.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü futbolcusu ÖZER HURMACI'nın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Yayın Talimatı'nın 21. Maddesi ve Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi uyarınca 22.02.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü futbolcusu AYKUT DEMİR'in aynı müsabakadaki "tehdidi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca ve "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 22.02.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü futbolcusu LUIS PEDRO CAVANDA'nın aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 22.02.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü futbolcusu SALİH DURSUN'un aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. Maddesi ve "kişilik haklarına saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. Maddesi uyarınca 22.02.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü idarecisi COŞKUN BÜLBÜL'ün aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" ve "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi ve Akreditasyon Talimatı'nın 6. ve Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddeleri uyarınca 23.02.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü görevlisi ADEM KUDUBAN'ın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Akreditasyon Talimatı'nın 6. ve Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddeleri uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü görevlisi İSMAİL ŞAFAK'ın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Akreditasyon Talimatı'nın 6. ve Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddeleri uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

4- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü'nün 22.02.2016 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-GENÇLERBİRLİĞİ Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor arasında Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede Trabzonspor'un 4 futbolcusu; Özer Hurmacı, Cavanda, Aykut Demir ve Salih Dursun kırmızı kart görmüştü. Salih Dursun, Cavanda'ya çıkarılan kırmızı kartın ardından yerdeki kırmızı kartı alarak hakeme göstermiş, genç futbolcunun bu hareketi ülke gündeminde büyük yankı uyandırmıştı. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ise tüm bu olayların ardından federasyona, MHK'ye ve hakemlere yönelik sert açıklamalar yapmıştı.

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ilk yarısının bitiş düdüğünden itibaren saha zemini sulanmaya başlanmıştı. Ancak sulama işi uzayınca futbolcular sahaya çıkamamış ve ikinci yarı geç başlamıştı.

Özer Hurmacı Kimdir?

Kulüp kariyeri

Trabzonspor'un eski futbolcusu ve kaptanı Lemi Çelik'in yeğenidir.[1] 2007-2008 sezonu ortasında, Galatasaray'la sezon sonu için anlaşmış ancak daha sonra Galatasaray'ın, sözleşme şartlarını yerine getirmemesi üzerine protokolü iptal edilmişti.

Ankaraspor

2004-2005 sezonunda Ankaraspor altyapısın da oynamıştır. PAF Liginde 24 maçta 5 gol atmıştır. Ertesi sezon kiralık olarak gönderilmiş bir sezon sonra Ankaraspor'a geri dönmüştür. Ankaraspor formasıyla 3 sezon Süper Lig'te mücadele vermiş 69 maçta 5 gol atmıştır.

Keçiörengücü

2005-2006 sezonunda Ankaraspor'dan kiralanmıştır. Bir sezon Keçiörengücü'nde oynayan futbolcu diğer sezon Ankaraspor'a geri dönmüştür. Keçiörengücü'nde 27 maç oynamış ve 3 gol atmıştır.

Fenerbahçe formasıyla Özer

15 Haziran 2009 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi internet sayfasında Fenerbahçe (futbol takımı) kadrosuna transfer olduğu bildirildi.[3] 22 Haziran 2009 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.[4]. Fenerbahçe forması altındaki ilk gollerini 23 Aralık 2009 tarihinde oynanan Türkiye Kupası grup maçında Altay takımına karşı atmıştır. Süper Lig'deki ilk golünü Denizlispor'a karşı atmıştır.2011-12 sezonunda ise Mersin İdman Yurdu'na 45 metreden bir gol atmış ve gol yılın golü seçilmiştir.

Kasımpaşa

Özer 27 Ağustos 2012'de Fenerbahçe ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmiş ve Kasımpaşa'ya transfer olmuştur. Kasımpaşa'da 18 numaralı formayı giymektedir.Ayrıca Özer ilk röportajında Çok değerli bir Başkanla, yönetimle, teknik heyetle ve oyuncularla bir arada çalışacağım için son derece memnunum. Özellikle Metin hocamızla bir arada olmak beni mutlu ediyor. Önemli olan iyi bir takım yaratmak. Bunu başaracağımıza inanıyorum çünkü çok sıcak bir ortam var burada. Bu sezon umuyorum üst sıralarda yer alıp, adımızdan uzun seneler bahsettireceğiz. Bana kendimi değerli hissettirdikleri için herkese teşekkür ediyorum açıklamalarında bulunmuştur. Takıma katılır katılmaz Süper Lig'in 3. haftasında oynanan Elazığspor maçının bitmine 20 dakika kala bu takım ile ilk maçına çıkmıştır. İlk golünü ise bir sonraki hafta Gaziantepspor ağlarına atmış ve takımı 3-0 kazanmmıştır. 1 Kasım tarihinde ise bu takımla ilk Türkiye Kupası maçında Kocaelispor karşısında çıkmıştır ve 2 asist yapmıştır. Sezon boyunca Süper Lig'de 27 maça çıkan Özer, 6 gol atmış ve 2 asist yapmıştır. Türkiye Kupası'nda ise 2 maça çıkan Özer bir gol atmış ve 2 asist yapmıştır. 2013-14 sezonu başında ise Trabzonspor gündemine gelen oyuncu takımında kalmıştır. Sezon başında Ryan Babel, Ezequiel Scarione ve Sanharib Malki gibi oyuncuları kadrosuna katan takımda ilk 3 hafta aralıksız şans bulmuş ancak 4.haftadan 7.haftaya kadar sakatlığı nedeniyle forma giyememiştir. 8. hafta sahalara Gençlerbirliği maçının bitimine 7 dakika kala dönmüştür. Ancak bu maçın ardından takımda düşünülmeyen Özer, kadro dışı bırakılmıştır.

Trabzonspor

Aslen Trabzonlu bir ailesinin olması nedeniyle Trabzonspor'lu olan Özer, 2013-14 devre arasında tıpkı sezon başında olduğu gibi Trabzonspor takımının gündemine geldi. Trabzonspor'da kadro dışı kalan Volkan Şen ile takası gündeme gelen oyuncu, Volkan Şen'in eski takımı Bursaspor'a transfer olması üzerine bu takasta kullanılmamıştır. Bu gelişmeler üzerine Trabzonspor oyuncu ile 1,5 yıllığına kiralık anlaşmış ve görüşmelere başlandığını borsaya bildirmiştir. Özer 28 Ocak 2014 günü akşam saatlerinde ise memleketi Trabzon'a dönmüştür. Kasımpaşaspor' dan satın alma opsiyonlu kiralanmış olan Hurmacı, sözleşmenin bitmesi üzerine Trabzonspor ile 07.07.2015 tarihinde üç yıllık anlaşma imzaladı.

Millî takım kariyeri

2005 yılında 2 kez U-20 formasını giymiştir. 2006-2008 yılları arasında ise U-21 formasını 18 kere giymiş ve 1 gol kaydetmiştir. 2007 yılında ise Fatih Terim tarafından 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemesi maçı olan Türkiye-Norveç maçında A Milli formayı ilk kez giyme hakkını kazanmıştır. Avrupa 2012 grup eleme maçları kadrosuna dahil edilmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz