UEFA'dan 1 yıl men cezası alan Galatasaray resmen CAS'a başvurdu, Hukukçular beyhude çaba dedi!

Finansal Fair Play kriterlerine uyumsuzluğu nedeniyle Avrupa'dan 1 yıl men cezası alan ve denk bütçe sınırlaması getirilen Galatasaray, cezaya itiraz ederek CAS'a başvurusunu yaptı.

UEFA'dan 1 yıl men cezası alan Galatasaray resmen CAS'a başvurdu, Hukukçular beyhude çaba dedi!

Galatasaray, UEFA'nın vermiş olduğu cezayı CAS'a taşıyacağını KAP'a bildirdi.

Galatasaray, UEFA'dan alınan cezayı CAS'a taşıyor. 2 Mart'ta Sarı-Kırmızılı kulübe bildirilen ceza sonrası yönetim daha önceden CAS'a gideceklerini açıklamıştı.

Galatasaray’ın KAP’a yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Şirketimiz, UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu tarafından 2 Mart 2016 tarihinde tebliğ edilen kararı  Court of Arbitration for Sport "CAS"'a (Spor Tahkim Mahkemesi) götürme kararı almış ve ilgili başvuru Şirketimiz tarafından yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

HUKUKÇULAR NE DİYOR?                         

Galatasaray’ın UEFA’dan aldığı 1 yıllık men cezası sonrası, Divan Kurulu’nda Dursun Özbek, CAS’a gideceklerini açıklamıştı. Karar ekibi ise Galatasaray’ın kararını spor hukukçularıyla konuştu. Hukukçular Sarı-Kırmızılı ekibin CAS’a başvurusunda durumun değişmeyeceğini ve hukuki hakları dolayısıyla bu başvuruda bulundukları düşüncesinde birleştiler.

Spor hukukçusu Alpay Köse Karar’a yaptığı açıklamada daha önce; "Ben yönetimde olsaydım gitmezdim çünkü boşu boşuna masraf yapacaklar" dedi. Köse, Galatasaray’ın CAS’ta kazanma ihtimalinin çok düşük olduğunu savunurken, CAS’ın kararını 6 ay ile 1 yıl arasında açıklayacağını belirtti. Alpay Köse, CAS’ta verilen cezanın arttırılma gibi bir durumun olamayacağını da vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz