UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde!

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Fenerbahçe ve Eskişehirspor'un da aralarında bulunduğu, Finansal Fair Play uygulamasının gerekliliklerini sağlamadığı gerekçesiyle gelirleri geçici olarak dondurulan 23 kulüpten, 16'sı üzerindeki tedbirin kaldırıldığını duyurdu.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde!

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Birliği (CFCB), Türkiye'den Fenerbahçe ve Eskişehirspor'un da aralarında bulunduğu, Finansal Fair Play uygulamasının gerekliliklerini sağlamadığı gerekçesiyle ''UEFA organizasyonlarından elde ettiği gelirleri geçici olarak dondurulan'' 23 kulüpten, 16'sı üzerindeki tedbirin kaldırıldığını açıkladı.

CFCB, 30 Eylül 2012 tarihine kadar kendilerinden istenen bilgileri güncellenmiş olarak vermesi gereken 23 kulüpten, 16'sının hesaplarında yapılan inceleme sonucunda gereklilikleri yerine getirdiği ve vadesi geçmiş borç hesabında denge sağlandığını bildirdi.

Fenerbahçe ve Eskişehirspor ile birlikte tedbir kararı kaldırılan kulüpler şöyle:
Borac Banja Luka (Bosna Hersek)
Sarajevo (Bosna Hersek)
Zeljeznicar (Bosna Hersek)
CSKA Sofya (Bulgaristan)
Atletico Madrid (İspanya)
Maccabi Netanya (İsrail)
Shkendija (Makedonya)
Floriana (Malta)
Buducnost Podgorica (Karadağ)
Rudar Pjevlja (Karadağ)
Ruch Chorzow (Polonya)
Sporting Lizbon (Portekiz)
Vaslui (Romanya)
Rubin Kazan (Rusya)
CFCB, ayrıca gelirlerindeki tedbir kaldırılmayan Hajduk Split (Hırvatistan), NK Osijek (Hırvatistan), Malaga (İspanya), Dinamo Bükreş ve Rapid Bükreş (Romanya), Partizan ve Vojvodina (Sırbistan) kulüplerinin dosyalarının, gerekli işlemin yapılması için yargılama komisyonuna sevk edildiği bilgisini verdi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz