Görüş Bildir

UEFA'dan Türkiye'ye 50 bin euro ceza

UEFA, Arnavutluk ve Fransa maçlarında Barış Pınarı Harekatı'na destek için asker selamı veren A Milli Futbol Takımı'na soruşturma başlatmıştı. Soruşturmadan 50 bin euroluk ceza çıktı. TFF 1’inci Başkanvekili Servet Yardımcı "Para cezası asker selamına değil tribünde çıkan olaylarla ilgili verildi" dedi.

UEFA'dan Türkiye'ye 50 bin euro ceza

A Milli Takım, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’ndeki Arnavutluk ve Fransa maçlarında gol attıktan sonra Barış Pınarı Harekatı’na destek için tribünlere asker selamı vermişti. UEFA, Almanya ve Fransa’nın başvurusu üzerine Milli Takım hakkında soruşturma başlatmıştı. UEFA’nın açıklamasında “Etik ve Disiplin müfettişliği futbolcuların “provokatif politik davranış” hareketinden ötürü Türkiye – Arnavutluk ve Türkiye Fransa maçları hakkında disiplin soruşturması başlatmıştır. İnceleme sonunda gerekli bilgiler verilecektir” denilmişti.

İncelemenin sonucu dün açıklandı, UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) 50 bin euro ceza verdi. TFF 1’inci Başkanvekili Servet Yardımcı, “Asker selamıyla ilgili herhangi bir ceza söz konusu değil. UEFA sadece tribün olaylarıyla ilgili 50 bin euro para cezası verdi” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi