Görüş Bildir

Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası başlıyor

Kayseri'nin merkez Talas Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Palancıoğlu,geleneksel olarak gerçekleştirilen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası’nın 6’ncısının, 9-14 Haziran tarihleri arasında başlayacağını söyledi.

Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası başlıyor

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yarışmaya 6 ülkeden 200’ün üzerinde başvuru olduğunu söyledi. Şu ana kadar 100 yarışmacının kesin kayıt yaptırdığını belirten Palancıoğlu, şöyle konuştu:
"Rusya, İran, Fransa, İsviçre, Kazakistan ve Türkiye’den olmak üzere, toplam 6 ülkeden 200’ün üzerinde başvuru var. Ali Dağı’nın da yarışma kapasitesi şuan için 120. Yaklaşık 100 yarışmacının da kesin kaydını yapmış bulunmaktayız. Bunlardan 11’i kadın, geri kalanlar ise, erkek yarışmacılar. Bildiğiniz üzere, Sırbistan’da yapılan Dünya Yamaç Paraşütü Yarışması’na aday olmuştuk. 7 ülke arasından ikinci olduk ama Avrupa Şampiyonası’na gelecek yıl başvurup onu alacağız inşallah. Burada bir müjdeyi de vermek istiyorum. Ali Dağı aslında Orman Bakanlığı’na bağlı bir dağ. Biz belediye olarak burada izinle uçuşlar yapıyorduk. Şuanda 560 hektarlık Ali Dağı’nı, Orman Bakanlığı’ndan almış oluyoruz. Bu çok önemli bir gelişme. Emeği geçen bakanlarımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah, seçimlerden sonra protokolünü de imzalayacağız."
Ali dağı ile ilgili birçok proje hazırladıklarını vurgulayan Palancıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ali Dağı’nın güvenliği konusunda, nitelikli bir hale gelmesi konusunda belediyemiz aktif rol oynayacak. Birçok projeyi de hazırladık ve bakanlığa sunduk. Bu projelerin bir kısmını, peyderpey hayata geçireceğiz. 10 kilometrelik bir yolu, Ali Dağı’nda açmıştık ama bu yol itfaiye yolu olarak açılmıştı. Yeterince yol olmadığı için, yangın esnasında ulaşımla ilgili sıkıntı yaşanıyordu. Geçen sene de böyle bir yangın atlatmıştık. Bu yol aynı zamanda, su depolarıyla desteklenecek ve itfaiye araçları buradan müdahale edebilecekler. Aynı zamanda bu yol yürüyüş yolu olacak."
Ramazan ayından sonra, Talas ilçesi genelinde obeziteyle mücadele konusunda da çalıştıklarını dile getiren Palancıoğlu, bu kapsamda 130 bin kişilik bir diyet operasyonu başlatacaklarını ifade etti. Palancıoğlu, "Tüm Talas’ı diyete alacağız. Obezite, tahminlere göre 2030 yılında Türkiye’de yüzde 65’e çıkacak. Bende kilolarımdan mağdurum ve vermek istiyorum. Ramazan’dan sonra, ilçe bazında 130 bin kişilik bir diyet operasyonuna başlıyoruz. Ödüllü bir yarışma olacak. Bu tür sportif faaliyetleri de destekleyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi