Görüş Bildir

Umutlar tükeniyor

Şartlı aday olan Akçadağ’ın çekilmesinden sonra 30 Ağustos’taki kongre öncesinde yönetim oluşma ümidi tükenmeye başlandı. Eski yöneticilerin hibe açıklamaları ve transfere engel borcun çözülme ihtimaline karşılık kimsenin elini taşın altına sokmaması Diyarbakırspor’un kapatılmasına zemin hazırlıyor.

Umutlar tükeniyor

 LİGE KATILMASI BİLE TEHLİKEDE

Arial">30 Ağustos’ta yapılacak tarihi kongre öncesinde Diyarbakırspor’da yeni yönetim oluşturma beklentisi her geçen gün suya düşüyor. Eski yöneticilerin alacaklarını hibe etmesi halinde aday olacağını açıklayan Şahap Akçadağ,yaptığı görüşmeler ve araştırmalar sonunda borçlar yönünde şartların oluşmadığını öne sürerek aday olmama kararı aldığını açıklarken,başka bir liste oluşmasına ihtimal verilmiyor. Şu ana kadar bu yönde bir çalışma yapılmadığı öğrenilirken,büyük ihtimalle 30 Ağustos’taki kongre 6 Eylül’e ertelenecek. 6 Eylül’deki kongre, kulübün tarihe karışma kongresi olabilir.

Arial">Geçen hafta istifa eden Edemen yönetimi takımı 3.5 ay boyunca yeni sezona hazırlamadığı gibi teknik direktör bulamayıp kampa da göndermezken,günlük ihtiyaçların karşılanamama noktasına geldiği Diyarbakırspor’da TFF’ye futbolcu lisans yenileme bedeli karşılığında yatırılması gereken para bile temin edilmeyebilir.

Arial">YÖNETİCİ HİBELERİ GERÇEKLEŞECEK AMA Arial"

Arial">Bu arada eski yönetici alacaklarının hibe edilmesiyle ilgili ise olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 520 bin TL’lik alacağını noter kanalıyla hibe ederek anlamlı bir jest yapan Mehmet Özman’dan sonra icra ve temliği olan diğer yöneticilerin de en geç bir hafta içinde yasal yollarla alacaklarını hibe edeceği konuşuluyor. Edemen’in de ‘diğer alacaklılar hibe ederse 2006’dan kalma 1 milyon 50 bin’lik alacağımı da hibe edeceğim’ sözünü verdiği öğrenildi. Alacağını hibe etme konusunda ses çıkarmayan tek eski yönetici olan Ahmet Oran’ın da gelişmelere göre sorun çıkarmayacağı tahmin ediliyor. Eski yöneticilerin hibede bulunacakları konusunda inanç birliği oluşurken,ana parası 6.5 milyon olan futbolcu ve antrenör alacakları gerekçe gösterilerek kimsenin elini taşın altına sokmaması koca kulübü kapatmaya doğru götürüyor.

Arial">‘EGEMENLER’ KAPATILMASINI İSTİYOR Arial"

Arial">Siyasiler ve valiliğin manevi destek vereceği bir oluşumun meydana getirilmesi halinde borçların kapatılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak gerek yerel yönetimler,gerekse siyasiler ve kent yöneticilerinin Diyarbakırspor’un kurtulmasını istemediği son gelişmelerle beraber neredeyse kesinleşmiş durumda. BDP ağırlıklı kurumlar Diyarbakırspor’un yaşatılmasına taraftar olmadıkları için uzak dururken,AK Parti’nin etkili isimleri de 2009’daki şampiyonluk kutlamasında bakanlara bir grup provokatör tarafından yapılan ve BDP ile AK Parti arasındaki çekişmenin ürünü olan tepkilere gerekçe göstererek Diyarbakırspor konusunu konuşmak dahi istemiyor. Bu nedenle gerek Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,gerekse de milletvekilleri ve parti teşkilatı bu konuda yorum yapmaktan bile uzak kaçıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi