Vali Aksoy, başarılı sporcuları altınla ödüllendirdi

Aksoy, çeşitli branşlarda yurt içinde ve uluslararası düzenlenen yarışmalarda derece yapan Diyarbakırlı sporcularla bir araya geldi.

Vali Aksoy, başarılı sporcuları altınla ödüllendirdi

İl Valisi Hüseyin Aksoy, çeşitli spor branşlarında dereceye giren öğrencilerle bir araya gelerek onlara altın hediye etti.

Vali Aksoy, başarılı sporcuları kabulünde yaptığı konuşmada, özellikle spora gönül veren ve bu alanda çalışmalarını kesintisiz sürdüren sporcuları yürekten kutladığını söyledi. Sporculara destek veren ailelerine teşekkür eden Aksoy, "Sizleri yetiştiren antrenörlerinize, kulüplerinize teşekkür ediyorum. Amacımız, Diyarbakır’ın spor alanında da en iyi noktaya gelmesini sağlamak." ifadelerini kullandı.

YENİ SPOR TESİSLERİ

Yeni spor tesislerinin yapılması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Aksoy, şöyle konuştu: "Diyarbakır’ın her ilçesinde bir spor sahası, bir spor salonu ve farklı branşlarda sporların yapılabileceği çeşitli alanları ortaya çıkarmak için başta Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkıları olmak üzere birçok kurumumuzla işbirliği içerisinde bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Yeni spor tesisleri ortaya çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız gençlerimizin spor yapması ve terörden uzak, olumsuz ortamlardan uzak sağlıklı birey olarak kendilerini geliştirebilmeleri için ortam yaratmak. Bu anlamda çalışmalarımızı bundan sonraki süreçte de ortaya koyacağız."

İŞTE BAŞARILI SPORCULAR

Konuşmanın ardından Vali Aksoy, başarılı sporculara altın hediye etti. Aksoy, Üniversiteler Arası Atıcılık Türkiye Şampiyonası, Minik, Yıldız, Genç ve Büyükler Wushu, Kinda ve Taolu, Türkiye Satranç Şampiyonası ve Görme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası ile Görme Engelliler Yüzme Şampiyonasında dereceye giren öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

ATICILIK ŞAMPİYONU

03-05 Mart 2017 tarihlerinde Sakarya’da düzenlenen Üniversiteler Arası Atıcılık Türkiye Şampiyonasında Edanur Tarhan, Elif Yaşar ve Berçem Yalçın’dan oluşan takım Türkiye rekoru kırarak Türkiye 1. liği elde etti. Aynı şampiyona da Yılmaz Akgün, Şeyhmus Güzel ve Engin Güler’den oluşan erkek takımı 2. lik kazanmıştır. Aynı şampiyona da ferdi bayanlarda Elanur Tarhan 2. Erkeklerde Yılmaz Akgün 3. Olarak madalya almaya hak kazanmışlardır.

WUSHU- KİNDA VE TAOLU

05-15 Temmuz 2016 yılında Antalya’da düzenlenen Minik, Yıldız, Genç ve Büyükler Wushu, Kinda ve Taolu Türkiye Şampiyonasında dereceye giren İlimiz sporcuları şunlardır; Bager Azad Gül, Ozan Gül, Oya Opçin, Osman Yetişkin, Furkan Acar, Can Koç, Berfin Kalkan ve Tülin Kalkan çeşitli yaş gruplarında düzenlenen ferdi yarışmalarda 1. olmuşlardır.

25 Şubat 2017 tarihinde Belarus’un Minsk kentinde düzenlenen Uluslararası U20 Salon Yarışmasında İlimiz Sporcusu Meryem Bekmez 5000 metre Genç Kızlarda altın madalya kazanarak Avrupa 1. liği elde etmiştir.

SATRANÇ TURNUVASI

21.-27 Ocak  2017 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonalarında ise İlimiz sporcularından Emektarlar kategorisinde İbrahim Tofan Türkiye şampiyonu, 8 yaş genel kategoride İsmail Tofan Türkiye 7. si, 18 yaş genel kategoride ise Dılşad Seyrek Türkiye 8. si olmuştur.

GÖRME ENELLİ JUDO

17-19 Şubat 2017 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Görme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası ve Görme Engelliler Yüzme Şampiyonalarında Judo kategorisinde Yıldız Erkekler 40 kg Yusuf Adıgüzel 2. lik, Yıldız Kızlar 38 kg Ruken Adıgüzel  1. lik, Genç Erkekler 55 kg Sabır Kural 2. lik, Büyük Bayanlar 52 kg Ayşegül Üzbaş 3. lük, Büyük Bayanlar 70 kg İlknur Kudret Fenerci 3. lük yüzme kategorisinde ise 200 metre serbest stilde Fatih Meşe 3. olmuştur.   

Kaynak: Diyarbakır Söz