Vali Kıraç Tesis Denetiminde

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, kentteki spor tesislerinde denetim ve incelemelerde bulundu.

Vali Kıraç Tesis Denetiminde
Vali Kıraç,spor tesislerinin yanı sıra gençlik merkezlerini de ziyaret ederek buralarda yapılan çalışmalar hakkında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A.Latif Umut’tan bilgi aldı.

Seyrantepe spor salonu,yüzmehavuzu,atletizm tartan pisti, Beyaz Tebeşir tesisleri,Seyrantepe tesislerindeki futbol sahaları ve inşaatı devam eden gençlik merkezinde incelemeler alan Vali Kıraç’a ,ihalesi yapılan ve ihale aşamasında olan projeler hakkında da İl Müdürü Umut tarafından bilgi verildi.

‘TESİS SAYISI DAHA FAZLA OLMALI’ Tesisleri beğendiğini ifade eden Vali Kıraç ancak kentteki tesis sayısının genç nüfüs oranına göre yetersiz olduğunu söyledi. Vali Kıraç,”Tesislerin kalitesi konusunda sıkıntı. Gerekli bakım ve onarım çalışmaları da yapılıyor. Bazı tesisler yapım aşamasında. Genç nüfüsün çok fazla olduğu bir kentte daha fazla spor tesisi olmalıdır. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız. Spor müsabakalarını fırsat buldukça daha fazla takip edeceğim. Spor kentlerin olmazsa olmazıdır. Bunun bilincindeyiz.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz