Vodafone 37. İstanbul Maratonu! Maraton birincisi Etiyopya'dan

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vodafone 37. İstanbul Maratonu organizasyonu kapsamında düzenlenen halk yürüyüşünde, toplumun ruh, fiziksel ve sosyal sağlığına çok güçlü mesajlar verildiğini belirtti. Maraton'un birinciliğini Etiyopyalı Amane Gobena kazandı.

Vodafone 37. İstanbul Maratonu! Maraton birincisi Etiyopya'dan

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vodafone 37. İstanbul Maratonu organizasyonu kapsamında düzenlenen halk yürüyüşünde, toplumun ruh, fiziksel ve sosyal sağlığına çok güçlü mesajlar verildiğini belirtti.

Müezzinoğlu, Vodafone 37. İstanbul Maratonu organizasyonu kapsamında düzenlenen halk yürüyüşüne katıldı. Altunizade'deki başlangıç noktasından yürümeye başlayan Müezzinoğlu, vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Köprünün sonuna kadar yürüyen Müezzioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havanın, ortamın ve İstanbulluların yürüyüşe duyarlılığının çok güzel olduğunu söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, toplumun sağlıklı geleceği adına bu tür projeleri organize edenlere, duyarlılık gösteren İstanbullular ve diğer illerden gelen katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Bakanlık olarak sağlığı "ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olma hali" olarak tanımladıklarını aktaran Müezzinoğlu, "Burada toplumun ruh, fiziksel ve sosyal sağlığına çok güçlü mesajlar var. Bu mesajı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Maratonun bu yıl "Kadına şiddete dur de" temasıyla koşulduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, "Ben 'Kadına şiddete hayır' diyorum. 'Sağlıkçıya şiddete hayır' diyorum. 'Çocuklara şiddete hayır' diyoruz. Özet olarak şiddetin her türlüsüne 'hayır' diyoruz" şeklinde konuştu.

MARATON BİRİNCİSİ ETİYOPYA’DAN                                                  

Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda kadınlarda Etiyopyalı atlet Amane Gobena birinci oldu.

Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda geçen yılın birincisi Etiyopyalı Gobena, üst üste ikinci kez ilk sırayı elde etti.

Yarışta, Etiyopyalı Zerfie Limeneh Tadese ikinci, Etiyopya asıllı Türk sporcu Meryem Erdoğan ise üçüncü sırayı aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı