Vodafone Arena açılışına birtek davetliler girdi! Davutoğlu ne dedi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu açılışta temennisini dile getirdi: “Buradaki bütün maçlarda başarılar diliyorum ama özellikle de Kara Kartal, al bayrağı temsil ettiği maçlarda bu stattan hiçbir zaman başı eğik çıkmasın inşallah. Gönlündeki ay yıldızı sahaya yansıtsın ve hep başarılara mühür atsın.”

Vodafone Arena açılışına birtek davetliler girdi! Davutoğlu ne dedi?

Vodafone Arena'nın açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin ve Beşiktaş'ın bu statta her zaman başarılar kazanmasına vurgu yaptı; dört başlıkta temennilerini sıraladı. İşte Davutoğlu'nunkonuşmasında öne çıkan önemli satırbaşları:

-Burada bundan sonra oynanacak bütün müsabakalarda başarılar diliyorum ama özellikle de bu Kara Kartalal bayrağı temsil ettiği maçlarda bu stattan hiçbir zaman başı eğik çıkmasın inşallah. Gönlündeki ay yıldızı sahaya yansıtsın ve hep başarılara mühür atsın.

- Bu stat sadece başarıların değil, edebin de yansıdığı bir stat olsun. Hiçbir hakaretin, kötü muamelenin, kötü sözün, centilmenlik dışında hiçbir faaliyetin olmadığı bir stat olsun. Onun için aldığı kararı hep uyguladığını gördüğüm ve sahip olduğu ilkeyi hep hayata geçirdiğini gördüğüm Beşiktaş taraftarına ve camiasına rica ediyorum; bu stat değil Türkiye'nin, dünyanın en mutena, en nazik, centilmenlik dışı hiçbir hareketin görülmediği en nezih stat olsun.

- Yaşayan bir spor tesisi olsun, sadece maçtan maça açılıp kapanan değil.

- İstiyoruz ki bu statlar, sadece maçtan maça açılan ve büyük spor şölenlerinin yaşandığı alanlar olmasın, her an halkımıza ve gençlere açık olsun. Bu, özellikle gençlerimizin spora ısındırılması bağlamında son derece önemlidir.

-Başarılı nezih ve milletin ahlakına uygun şekilde müsabakaların yapılmasını dileyen Başbakan, "Ay yıldız ve ülkemiz için çıkılan hiçbir maçta bu statta başımız öne eğilmesin. Allah bize hep başarılar, güzel günler nasip etsin. Bu stadyumdaki maçlarda da hem nezih üslup, yanında milli birlik ve beraberliğimizi teyit edecek güzel beraberliklerin, gençlerimizin kaynaşacağı birlikteliklerin olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'IN GELECEĞİ GARANTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Bugün değil Türkiye'nin, dünyanın en çağdaş statlarından birine sahip olmak suretiyle Beşiktaş, geleceğini garanti altına almıştır. Bu esere emeği geçen herkese buradan takdirlerimi ifade ediyorum. Geleneği, taraftarı ve alt yapısıyla örnek bir kulüptür, artık Beşiktaş camiası."

ÜÇ ŞART DA KARTAL'DA VAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, herhangi bir sosyal topluluk gibi spor kulüplerinin de varlıklarını sürdürmesi, itibarlarını koruyabilmesi için üç asgari şart olduğunu söyledi: "Birisi sağlam bir geleneğe sahip olmak. Hepimiz şahidiz ki Beşiktaş çok sağlam bir geleneğe sahip. Sembolü kartal dahi Selçuklu devletimizin sembolüdür.

Altyapı olmazsa olmaz O geleneği yaşatacak bilinçte insan unsuruna sahip değilseniz güçlü süreklilik taşıyamazsınız. Beşiktaş camiası ve taraftarı, en sağlam aidiyet bağıyla bağlı taraftarların arasında gelir. Bu iki şart olunca, olması gereken üçüncü şart sağlam bir altyapı. Sağlam bir geleneğiniz ve taraftarınız olsa da eğer sağlam bir altyapınız olmazsa sporda sürekli başarılar sağlamak imkansızdır." fotomaç

Kaynak: Diyarbakır Söz