Görüş Bildir

Ya çözün, ya çekilin

Diyarbakırspor’un eski yöneticilerinden Selahattin Gönül’den Nurullah Edemen ve yönetimine sert tepki.

Ya çözün, ya çekilin

Gönül,”Ya bu sorunları çözün ya da kenara çekilin. Herkesten fedakarlık istiyorsunuz,siz neden alacaklarınızı bağışlamıyorsunuz?.SMS kampanyasına ne kadar katkıda bulundunuz?”şeklinde konuştu.

‘KAMUOYUNU YANILTIYOR’

“Önceki gün basından takip ettiğimiz kadarıyla DİSİAD yönetimi Diyarbakırspor’a 4500 SMS karşılığında 21.500 TL yardımda bulundu. DİSİAD ile resim çektiren kulüp başkanı Nurullah Edemen kamuoyunu yanlış bilgilendirerek yanılttığını görüyoruz. Öncelikle DİSİAD’ın verdiği desteği memnuniyetle karşıladığımı belirtmek isterim. DİSİAD yönetimine şahsım adıma teşekkür ederim. Ancak benim irdelemek istediğim olay Nurullah Edemen’in tutum ve davranışlarıdır. Eski Başkan Abdurrahman Yakut ,14 Şubat tarihinde yerel bir TV programında yapmış olduğu söyleşide şampiyon olmuş yönetim kadrosuyla Diyarbakırspor’a olan sevgisiyle kulübe hibe ettiği ve dostları aracılığıyla kazandırdığı meblağa karşılık bu kadar çok teşekkür edilmemiş olması beni üzmüştür.

‘AMATÖRE Mİ DÜŞÜRMEK İSTİYORSUNUZ?’

Diyarbakırspor’un küme düştüğü 2005 – 2006 yılında ki yönetimde görev yapan Nurullah Edemen kendi dönemindeki kötü yönetim rekorunu mu kırmak istiyor? Bu yönetim takımı amatöre düşürmeyi mi amaçlamaktadır?

45 Yıllık mazisi olan Diyarbakırspor yok edilme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Yabancı futbolculardan dolayı kulübün puanı her an silinebilir. Nurullah Edemen ve yönetimi kulübün sorunlarına çözüm üretmek yerine her gün yeni bahanelere başvurmaktadır. Diyarbakırspor makamı laf üretme yeri değildir.

‘SİZ NE KADAR HİBE ETTİNİZ’

Nurullah Edemen kulübümüzün üzerindeki icra ve temliklerden yakınıyor. SMS Kampanyasına olan ilgisizlikten dem vuruyor. Peki, sormazlar mı ana tutarın yüzde 500- 600 kadar fazlası faiz olan alacaklarını neden hibe etmiyor? Herkesten feragat isteyen bir başkanın herkese örnek olmak adına bu adımı atması gerekmez mi? Ayrıca kendisi ve yönetim kurulu üyeleri SMS kampanyasına ne kadar şahsi destek sunmuşlardır? Ve her şeyden önemlisi SMS Kampanyasından ne kadar para geldiği neden açıklanmıyor? O bu kadar verdi, öteki şu kadar verdi diye değerlendirme yaparak ancak kurumlar arasına fitne sokarsınız. Lise çağında ki talebelerin cep harçlıklarından feragat ederek attığı SMS’lerin değeri ölçülebilir mi? Bugüne kadar bir çok eski yönetici, eski antrenör ve personeller alacaklarından vazgeçti. Hibe etti. Bu yönetim bu kulübe ne kadar hibe etti? Sözlerimi sakın ama sakın yanlış anlamasınlar zira benim kulüpte temlik ya da icram yoktur. Sadece gerçeklerin peşindeyiz.

FİFA’LIK 8 FUTBOLCUYU UNUTMAYIN

Nurullah Edemen bu yönetim anlayışıyla hiç kimseyi kandıramaz. Yaptıkları her şey kulübe zarar veriyor. Sürekli geçmişi sorgulayan Edemen’e bende geçmişi hatırlatmak isterim. 2005 – 2006 sezonunda Diyarbakırspor küme düşerken aktif bir yönetici olduğunu unuttu mu? Bizlere ve sonra ki yönetimlere bu o dönemde nasıl bir kulüp bıraktıklarını unuttu mu? FIFA’lık 8 sporcunun dosyası olduğunu unuttu mu? Yaşadığımız sıkıntıları unuttu mu? 3 Milyon civarında bir kaynak bulunarak o dönem ki idarecilerin gayretleri ile bu sıkıntının giderildiğini unuttu mu? Kulüplerde süreklilik esastır. Yönetimlerin görevi çözüm üretmektir.

‘YA ÇÖZÜN YA DA ÇEKİLİN’

Bugün Diyarbakırspor uçuruma gidiyor. Edemen ve yönetimine çağrım ya bu sorunları çözün ya da alacaklarınızı hibe ederek kulübün önünü açarak kenara çekilin.

Ayrıca Diyarbakırspor’a sahip çıktık söyleminden de vazgeçin. Diyarbakır’da Diyarbakırspor’a sahip çıkacak birileri mutlaka vardır. Diyarbakırspor taraftarı kimin ne olduğunu da çok iyi bilir. O yüzden sayın Edemen lütfen hikâye anlatmayı bırakın ve görevinizin gereğini yerine getirin. Diyarbakırspor küme düşerse bunun hesabını kimse veremez. Hesabını kimse sormasa bile tarih soracaktır. Sağa sola kaçmadan FIFA ‘daki tehlikeyi çözün.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi