Görüş Bildir

Yarım asırlık stat yıkılıyor

Diyarbakırspor’un sayısız maça ev sahipliği yaptığı yarım asırlık stadında tahliye işlemleri başladı. 52 yıllık Atatürk Stadı’nın yıkım işlemlerine 20 gün içinde başlanacağı öğrenildi.

Yarım asırlık stat yıkılıyor

Diyarbakır’da 1960 yılında yapımına başlanan ve 1964 yılında yapımı tamamlanan yaklaşık 13 bin kişi kapasiteli Atatürk Stadyumu son günlerini yaşıyor. Diyarbakırspor’un Süper Lig dahil sayısız maçına ev sahipliği yapan Atatürk Stadyumu’nda tahliye işlemleri başladı. Görevliler, stat içinde bulunan çeşitli malzemeleri dışarı çıkarırken, 2000 yılında akşam saatlerinde de maç oynanmak için stat çevresine yerleştirilen ışıklandırma sistemleri de söküldü. Stadyumun tahliye işlemlerinin ardından 20 gün içinde yıkılacağı öğrenildi.

Öte yandan stadın altındaki iş yerlerinin de 3 gün içinde boşaltılması için işletmecilere bilgi verildi.

Son maça izin çıkmadı

Lig maçlarını Seyrantepe’de oynamasına karar verilen Diyarbekirspor’da taraftarlar, Batman Petrolspor’la yapılacak özel maçın burada oynanmasına izin vermeyen yetkililere sitem etti. Diyarbekirsporlu taraftarlar, “52 yıllık statta kent halkının hatıraları var. Bunların hepsi bizler için anlamlı ve değerli. Ne aceleniz vardı da 6 ay daha beklemediniz? Neden yeni stat bitene kadar burada maç oynamamıza izin verilmedi? Öyle ki özel maçla buraya veda etmemize bile müsaade edilmedi. Bizim için gerçekten üzücü bir durum. Bu da kentin sahipsizliğini gösteriyor” dedi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde yer alan stadyum, 1999-2000 Türkiye Kupası final maçı olan Antalyaspor - Galatasaray maçına ev sahipliği yapmıştı. Stat, 2000 yılında ışıklandırılmış, oynanan ilk gece maçında Diyarbakırspor, Şanlıurfaspor'u 3-0 mağlup etmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi