Görüş Bildir

Yeni Malatyaspor'da Mehmet Altıparmak dönemi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'da Gürses Kılıç’tan boşalan teknik direktörlük görevine Mehmet Altıparmak getirildi. Mehmet Altıparmak, Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde düzenlenen törenle mukavele imzaladı.

Yeni Malatyaspor'da Mehmet Altıparmak dönemi

Yeni Malatyaspor Kulubü Başkanı Ertan Mumcu, imza töreninde yaptığı konuşmada, Altıparmak’ın teknik direktörlük için uzun zamandır düşündükleri bir isim olduğunu, teknik ekibin önemini kesinlikle küçümsemediklerini söyledi. Takıma gelen hiç kimsenin şehrin ortak ideallerinden büyük olmadığını belirten Mumcu, “Biz bu hedefimize hizmet edeceğine inandığımız Mehmet Altıparmak’la anlaştık.” dedi.

Altıparmak’ın Yeni Malatyaspor ve Malatya’ya hayırlı olmasını temenni ettiklerini belirten Başkan Mumcu, şöyle devam etti; “Sene başında (bütün spor otoritelerinin de kabul ettiği gibi) iyi bir takım kurduk. Buna karşılık bugün ligde bulunduğumuz konum çok iyi değil. Bu takımın şuan puan sıralamasında çok çok daha yukarıda olması gerektiğine inanıyoruz. Beklemediğimiz sonuçlar aldık. Şanssız puanlar kaybettik. Şuana kadar konuşacak olursak grubumuzun en iyi takımlarıyla deplasman maçlarını yaptık. Aldığımız beraberlikler bizi son derecece üzdü. Zaman zaman bu 6 beraberliğin 3’ünü kaybedip 3’ünü kazansaydık bizim için daha hayırlı olurdu diye düşünüyoruz.”

Eski teknik direktör Gürses Kılıç’a sarfettiği emek için teşekkür eden Mumcu, bu gibi ayrılıkların futbolun içerisinde yer aldığını önemli olan şeyin ise takımdaki huzurun bozulmadan kervanın devam etmesi olduğunu söyledi. Mumcu, Gürses Kılıç’ın takımdan ayrılış şeklinin eleştirilmesine de cevap vererek, “Kendisini çok daha iyi şartlarda, Malatya’ya yakışır bir şekilde uğurlamak isterdik ancak son gün kendisi bizi yanında görmek istemediği için bunu da saygı ile karşıladık. Bize yakışır şekilde uğurlamak isterdik ama bazı arkadaşlar bunu malzeme konusu yapmış. Olayın doğrusu bu şekilde” şeklinde konuştu.

Teknik Direktör Mehmet Altıparmak ise futbolda nasıl başlanıldığının değil nasıl bitirildiğinin önemli olduğunu vurguladı. Daha önce çalıştırdığı takımlarda kazandıkları başarıyı Yeni Malatyaspor’da da tekrarlamak istediğini ifade eden Altıparmak, “Şampiyon olmak istiyorsanız, bir hedefiniz varsa bu sadece teknik heyetin, yönetimle olmaz. Taraftarıyla, basınıyla herkesin destek olması gerekir. El ele vererek bu büyük camiayı hak ettiği yere taşımak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi