Görüş Bildir

Yıkım sürüyor

Birçok yıldız futbolcunun oynadığı 12 bin 963 kişilik Atatürk Stadı'nın yıkımına başlanırken 1960 yılında inşa edilen stada karşılık TOKİ, şehrin dışındaki Talay Tepe'de 33 bin kişilik stadyum yapımını sürdürüyor.

Yıkım sürüyor

Atatürk Stadı'nın yıkılmasıyla bir devrin kapandığı belirtilirken dünya futbol tarihine bir dönem damgalarını vuran futbolcuların bu stadyumda oynadığı hatırlatıldı. Oynayan futbolcular arasında Fenerbahçe ve Arjantin milli takım kaptanı Ariel Ortega, Fenerbahçe ve Brezilya milli takımının efsane oyuncularından Valdir Pereira Didi (Fenerbahçe), Galatasaray ve Brezilya milli takım forvetlerinden Elano Blumer, Karpatların Maradonası Galatasaraylı George Hagi, Beşiktaş ve Kolombiya mili takımının kalecisi Óscar Cordoba da bulunuyor. Atatürk Stadı, 1999-2000 Türkiye Kupası final maçı olan Antalyaspor-Galatasaray müsabakasına da ev sahipliği yaptı.

TOKİ ise şehir dışındaki Talay Tepe'de 33 bin kişilik yeni bir stat yapıyor. Atatürk Stadı'nın yeri ise AVM'ye dönüştürülecek.  Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Remzi Dayan, "Atatürk Stadı'nın yıkılışını seyrederken içim yanıyor. Yıkılmaması için elimizden gelen bütün gayretleri sarf ettik" dedi.  Türkiye Faat Futbol Antrenörleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdulsamet Karakaş ise, "Ben uzun yıllar o sahada futbol oynadım. Diyarbakırspor'da antrenörlük yaparken de çok futbolcu yetiştirdim. Diyarbakırspor, nice şampiyonluklar yaşadı. O günler sadece fotoğraflarda kaldı."

Diyarbakır Futbol İl Temsilcisi İhsan Kızıl ise, "1985-86'da Diyarbakırspor'da futbol oynarken şampiyon olup Süper Lig'e çıkmıştık. Tam 10 sezon profesyonal futbol oynadım. Maalesef o çok güzel hatıralarım bugün kepçeyle parçalar halinde harfiyat kamyonlarına bindirilip uzak yerlere götürüyorlar. Stat 12 bin kişilik olmasına rağmen çoğu maçlarımızı 20 bin kişi izliyordu" dedi. İl Hakem Kurulu Başkanı İbrahim Bozan'da "Spor yapan bir nesil yetiştirirsen, sağlığa büyük bütçeler harcaman gerekmiyor" dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi