Görüş Bildir

Yolspor rekora gidiyor

10’da 10 yapan Yolspor, attığı gol sayısını da 49’a çıkardı. Ligin puan kaybetmeyen ve en fazla gol atan takımı ünvanlarını elinde bulunduran Turuncu-Siyahlı takım adım adım şampiyonluğa koşuyor.

Yolspor rekora gidiyor

Diyarbakır Süper Amatör Ligi’nin flaş takımı Yolspor, rakiplerine gol yağdırmaya devam ediyor. Silvan İlçe Stadı’ndaki çimlendirme çalışmaları devam ettiği için maçlarını Diyarbakır’da oynayan Silvan Belediyespor’u 9-1 gibi açık farklı sonuçla geçen Yolspor, böylece ligdeki 10.maçını da kayıpsız geçerek puan kaybetmeyen tek takım olarak yoluna devam etti. Şampiyonluk yarışında emin adımlarla ilerleyen Yolspor’u yarışta zorlayan tek takım ise Faruk Türk yönetiminde başarılı sonuçlara imza atan Sur Belediyespor. 9 galibiyet ve 1 beraberliği bulunan Yeşil-Beyazlı takım, 28 puanla ikinci sırada yer alıyor. Yarışın bundan sonra bu iki takım arasında geçmesi bekleniyor.

BAL’E ÇIKMAK KOLAY DEĞİL

Süper Amatör Ligi şampiyon olarak tamamlayan takım,BAL’da yer alan Diyarbakır ekipleri arasında yine BAL’ın sezon sonu puan durumuna Diyarbakır ekipleri arasında en az puan toplayan 2.veya 3.takımla baraj maçı oynayacak. Statüye göre BAL’dan 3.Lig’e çıkan takım Diyarbakır ekibi olursa,Diyarbakır takımları arasında en az puan toplayan 1 takım Süper Amatör’e doğrudan düşecek. Bu durumda BAL’daki Diyarbakır ekipleri arasında en fazla puan toplayan 2.takım BAL’da kalırken,3.takım Süper Amatör Şampiyonu ile baraj maçı oynayacak.

BAL’DAN 2 TAKIM DÜŞEBİLİR

BAL’daki 4 Diyarbakır ekibinden 3.Lig’e çıkan olmazsa bu takımlar arasında en az puanı toplayan 2 takım Süper Amatör’e düşecek,en fazla puan toplayan BAL’da kalacak,en fazla puanı toplayan 2.takım Süper Amatör Şampiyonu ile baraj maçı oynayacak. Yani Diyarbakır şampiyonu olan takım BAL’e doğrudan çıkamıyor. Önce Diyarbakır şampiyonu olup,daha sonra baraj maçında BAL ekiplerinden birini geçmek zorunda.

10.HAFTANIN SONUÇLARI :

 Sur Bld.-Hançepekspor:7-0

Silvan Bld.-Yolspor :1-9

Bağlar Bld.-D.Ü Sks :0-3

Y.Şehir Bld.-:3-2

Barışspor-Sanayi Sitesi :2-4

 Ziraatspor-Alipaşaspor :1-1

11.HAFTANIN PROGRAMI :

22 Aralık Cumartesi :

(Vali A.Cemil Serhadlı Tesisleri)

09.30 Amedspor-Hançepekspor

(S.Tepe Spor Tesisleri)

09.30 D.Ü SKS-Barışspor

11.30 Silvan Bld.-Alipaşaspor

13.30 Sur Bld.-Yolspor

PAZAR GÜNÜ 2 MAÇ VAR

23 Aralık Pazar :

(S.Tepe Spor Tesisleri)

09.30 Ziraatspor-Bağlar Bld.

(Vali A.Cemil Serhadlı Tesisleri)

11.30 Sanayi Sitesi-Y.Şehir Bld.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi