Görüş Bildir

"Yüksekova'da kayak sporu için ciddi bir potansiyel var"

Son yıllarda başarılı kayakçıların yetiştiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 60 çocuğa, kayak antrenörleri tarafından eğitim veriliyor.

Kış mevsiminde en çok kar yağan yerler arasında bulunan Yüksekova'da, kayak sporunun geliştirilmesi ve ilçenin adının daha çok sportif faaliyetlerle anılması için çalışma yürütülüyor.

Bu kapsamda tekerlekli kayak takımının altyapısına kazandırılan çocuklar, gerekli malzemeler verildikten sonra çevre yolundaki antrenman alanına götürülüyor.

Kayak antrenörlerince düzenlenen kayaklı koşu programında çocuklar, haftanın her günü belli saatlerde dayanıklılık, kuvvet ve koşu çalışmalarının yanı sıra profesyonel paten, biatlon ve tekerlekli kayak eğitimi alıyor.

- Yüksekovalı sporcuların başarısı

 Kayak antrenörlerinden Bayram Ören, Yüksekova'da şu ana kadar 24 milli sporcu yetiştirdiklerini ve bu sporcuların büyük başarılar yakaladığını söyledi.

Bu yıl Rusya'da yapılan Biatlon Dünya Şampiyonası'nda Yüksekovalı Zana Öztunç ve Zeynep Elif Durnalığın da bulunduğu Biatlon Milli Takımı'nın 4. olduğunu belirten Ören, Öztunç'un aynı şampiyonada bireyselde dünya 8.'si olduğunu aktardı.

Geçen sene çoğu Türkiye şampiyonalarında olmak üzere 32 madalya elde ettiklerini kaydeden Ören, şöyle konuştu:

"Bu sene yeni bir oluşumun içine girdik. 2005 ve 2008 doğumlu çocukları takıma kazandırdık. Altyapı çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah çocuklarımız birkaç yıl içinde diğer sporcularımız gibi ulusal ve uluslararası alanda başarı elde edeceklerdir. Geçen sene çok yoğunluk yoktu. Bu sene daha iyi şartlarda çalışıyoruz. Yeni patenler alındı. Bu sene kaynaklarımız çok fazla."

Bayram Ören, bu sene kayaklı koşu branşında 150 sporcu yetiştirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Şu anda aktif 60 minik sporcunun bulunduğunu aktaran Ören, "Yaklaşık altı aydır bu çalışmalarımız sürüyor. Sporcularımız büyük yol kat etti. Amacımız bu sporcuları ulusal ve uluslararası alanda en üst seviyeye taşımak." dedi.

Çocuklara tekerlekli kayak, paten ve koşu gibi çalışmalar yaptırdıklarını dile getiren Ören, şunları kaydetti:

"Haftanın yedi günü gruplar halinde çalışıyoruz. Yüksekova'da kayak sporu için ciddi bir potansiyel var. Buraya 'sporcu petrolü' diyebiliriz. Çekirdekten çocukları yetiştiriyoruz. Tek isteğimiz sporla ve sportif başarılarla anılmak. Bu dileğimizi yerine getirmek için de büyük bir özveri ve gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. "

Kaliteli malzemelerle çalıştıklarını belirten Ören, Hakkari Valiliği ve Yüksekova Kaymakamlığına teşekkür ederek, onların desteğini boşa çıkarmayacaklarını, sağlıklı ve öz güvenli bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini anlattı.

- Sporcular gelecekten umutlu

Sporculardan Meryem Arslan çalışmalara bu sene katıldığını ifade ederek, "Hocalarımızdan çok destek alıyoruz. Umarım ileride iyi yerlere geliriz. Beklentilerimiz yüksek. Elde edeceğimiz başarılar ülkemizin de yararına olacaktır." diye konuştu.

Eylül Gezinci ise kayak sporunu yeni öğrendiğini, eğlenceli bir spor olduğunu, kendisini geliştirip birçok ülkeye gitmek istediğini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi