Yüksekovalı kayakçıların başarısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki kayak sporcuları, Kayaklı Koşu K1 Ligi'nin 1. ayak yarışlarında başarılı sonuçlara imza attı.

Yüksekovalı kayakçıların başarısı

Türkiye Kayak Federasyonunca 12-14 Aralık'ta Erzurum'da düzenlenen organizasyona katılan Yüksekovalı 13 sporcu, ilçeye 2 birincilik, 1 ikincilik ve 3 üçüncülük madalyasıyla döndü.

Aralarında millilerin de bulunduğu sporcular, kayak antrenörleri yönetiminde Güçlü köyü yakınında yarışlara yoğun tempoda hazırlanıyor.

- Antrenör Ören: "Çocuklarımız bizi onurlandırdı"

Milli kayak antrenörü Bayram Ören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, K1 Ligi'ne ülkenin en iyi sporcularının katıldığını ve yarışmanın Türkiye Şampiyonası havasında geçtiğini söyledi.

Yarışmada Yüksekovalı sporcuların başarılı sonuçlar aldığını vurgulayan Ören, şöyle konuştu:

"Sporcularımızın bu başarısından dolayı gayet mutluyuz. Çok motive olarak gittiler yarışmaya. Çok kaliteli malzemelerle destekleniyoruz. Dolayısıyla madalyalar da geldi. Çocuklarımız bizi onurlandırdı. Geçen gün sporcumuz Zana Öztunç Avusturya'da Türkiye adına biatlon branşında puan rekoru kırdı. Sporcularımızın hepsi de çok hırslı ve öz güvenli."

Yüksekovalı sporcuların aldığı madalyaların bir başlangıç olduğunu ifade eden Ören, "Allah'ın izniyle daha çok madalya gelecektir. Bu sezon ulusal anlamda hedeflediğimiz madalya sayısı 60. Çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. En büyük hedefimiz, ülkemizi yurt dışında, uluslararası büyük organizasyonlarda temsil etmek. Elde edilen başarının mimarlarından birisi de Kaymakamımız Mahmut Kaşıkçı'dır. Kendisine çok teşekkür ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bayram Ören'in akrabası milli sporcu Orhan Ören de yaptığı açıklamada, "Her birimiz sokaktan toplanmış çocuklarız. Bu sporla antrenörlerimiz sayesinde tanıştık. Şu an yarışlara iyi hazırlanıyoruz ve dereceler alacağımızı düşünüyoruz. Daha önce de arkadaşlarla birçok derece elde ettik." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz