Batman'da Zihinsel engelli taraftarların şampiyonluk çekişmesi

Ban'da özel bir okulun düzenlediği engelliler yürüyüşünde; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaraylı engelli taraftarların taşıdığı dövizler, şampiyonluk çekişmesini gözler önüne serdi. Beşiktaşlı taraftar, 'Şampiyon biziz', Fenerbahçeli taraftar, 'Sen öyle san', Galatasaraylı taraftar ise 'Seneye görüşürüz' yazılı döviz taşıdı.

Batman'da Zihinsel engelli taraftarların şampiyonluk çekişmesi
Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle Batman'da faaliyet gösteren özel bir okul, zihinsel engelli öğrencileriyle bir yürüyüş düzenledi. Turgut Özal Bulvarı'ndaki valilik binası önünde toplanan zihinsel engelli öğrenciler, eğitmenleri öncülüğünde öğretmen evine kadar yürüdü. Engelli öğrencilerin yürüyüşünden çok taşıdıkları pankart ve dövizler dikkat çekti. 'Yapacaklarım sınırlı ama ufkum geniş, biz de varız' yazılı pankart taşıyan engelli öğrenciler, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ligdeki durumu ve şampiyonluğunu ilgilendiren dövizler taşıdı. Siyah-beyaz forma giyen Beşiktaşlı zihinsel engelli, 'Şampiyon biziz', sarı-lacivert forma giyen engelli öğrenci de 'Sen öyle zannet' yazılı döviz taşırken, sarı-kırmızı forma giyen Galatasaraylı engelli öğrenci ise, 'Seneye görüşürüz' yazılı döviz taşıdı, Süper lig takımlarının şampiyon olabilme yolundaki durumlarını da gözler önüne serdi.
Zihinsel engellilerin yürüyüşüne destek veren Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, engellilere yönelik bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir organizasyon yaptıklarını belirterek, engellilerin yaşamını rahatlatmaya yönelik faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz