Görüş Bildir

3D Touch Ekran 2016 Yılında Çok Tutulacak! Neden mi?Haberi Okuyun

Gün geçtikçe teknolojide bi hayli gelelişiyor. 3D Touch teknolojisi akıllı telefonlara ne zaman gelecek? Edinen raporlara göre, yeni üst/orta seviye telefonların yüzde 24’ünün Apple’ın 3D Touch teknolojisine benzer özelliklere sahip bir teknoloji ile geleceğini gösteriyor.

3D Touch Ekran 2016 Yılında Çok Tutulacak! Neden mi?Haberi Okuyun

Dünyanın en ünlü analist şirketlerinden biri olan IHS raporuna göre basınç algılama işlevi (ekrana uygulanan güç), 2016’da birçok telefonda kullanılmaya başlayacak. 3D Touch işlevi ve ona benzer bir işlev, şimdiye kadar yalnızca iPhone 6S, iPhone 6S Plus ve Huawei Mate S akıllı telefonlarında kullanılmıştı. Bu teknoloji ile kullanıcıların ekranlara dokunuşlarını hassas bir şekilde algılamasını sağlarken ayarlanabilir olması ile dikkat çekiyor. Yani hassaslık derecesini ayarlayarak kendinize uygun hale getirebiliyorsunuz. Ayrıca dokunuşları kısa yol olarak kullanabilirsiniz. Örneğin iPhone’da uygulama simgelerine sert basarak, uygulamanın belirli bir işlevine direkt geçiş yapabiliyor veya epostalarınıza sert dokunarak onları bir pencerede ön-izleyebiliyorsunuz.

Samsung, LG ve HTC’nin gibi birçok teknoloji devi bu ekranları kullanmak isteyecektir. Lansmanların yapılacağı Mart 2016 ise oldukça az bir süre kalmışken yetişip yetişmeyeceği merak edilirken en çok merak edilen Apple’ın 3D Touch için rakiplerine telif hakkında bulunup bulunmayacağı olacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir