Görüş Bildir

4.5G nedir? telefonum 4.5G ile uyumlu mu?

4.5G'nin başlamasına saatler kala, vatandaş 4.5G nedir aramalarına devam etmekte iken; 4.5G nedir detayı haberimizde

4.5G nedir? telefonum 4.5G ile uyumlu mu?

4.5G'nin başlamasına saatler kala, vatandaş 4.5G nedir aramalarına devam etmekte iken; 4.5G nedir detayı haberimizde

1 Nisan’a girdiğimiz anda, yani bu gece saatler gece 12’yi geçtiğinde Türkiye 4.5G hızıyla tanışacak. Her teknolojik değişimde olduğu gibi öngörülemeyen aksaklıklar yaşanabilir ancak kullanıcılar 4.5G’nin farkını ilk saniyeden itibaren kesinlikle hissedecek.

4.5G hız, kapasite ve içerikle şaşırtacak

3G'ye göre 10 kat hızlı

- Mobil internette 3G’ye oranla en az 10 kat hız artışı yaşanacak. - Piyasadaki kategori 6 ve üzeri uyumlu telefonlarda indirme hızı ilk aşamada saniyede 225-450 megabite kadar çıkabilecek. - Cihazın yanında 4.5G’ye geçmek için 4.5G uyumlu SIM karta geçiş yapılmış olması gerekiyor. Operatörler bu değişimi bedava yapıyor.

81 ilde de sunulacak

- Operatörlerin test ortamında yakaladığı saniyede 1-1.5 gigabit hızlarını destekleyen cihazlar daha piyasaya çıkmadı. - 4.5G Türkiye’nin 81 ilinde de sunulacak. Bahsedilen yüksek hızlar 1 Nisan sabahı daha merkezi bölgelerde görülecek ancak 4.5G’ye geçmiş aboneler nerede olursa olsun 3G’ye göre önemli bir hız farkı hissedecek.

Kesintisiz görüntü

- Bağlantı hızındaki bu artışla pil kullanımı da yükselecek. Hangi işlemin kadar pil tükettiğini öğrenene kadar şarj aletiyle gezmekte fayda var. - Görüntülü konuşmalar çok daha net ve kesintisiz gerçekleştirilebilecek. - Mobil bağlantılı cihazlarda 4.5G yazacak.

- 4.5G’nin hizmete girmesi 3G hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmayacak.

BTK'dan 4.5G'ye özel kitapçık

BU arada Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da (BTK) 4.5G teknolojisiyle ilgili bilinmeyenleri anlatmak, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla '4.5G Teknolojisi, Ülkemize Sağlayacağı Faydalar ve Getireceği Yenilikler ile Sıkça Sorulan Sorular' konulu kitapçık hazırladı. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan'ın talimatıyla hazırlanan kitapçıkta, 4.5G'ye ilişkin tüketicilerin merak ettiği soruların yanıtlarına yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir