Android'i sömüren uygulamalar

Akıllı telefonların hayatımıza getirdiği kolaylıkların yanı sıra, insanın sinir olduğu durumlar da yok değil. En çok da akıllı telefonumuzun durduk yerde yavaşlaması ve çabuk biten piller… Telefonunuzu yavaşlatan veya bataryanızı sömüren uygulamaları öğrenmek için haberimizi okuyun…

Android'i sömüren uygulamalar

Ünlü antivirüs firması AVG akıllı telefonların sistemine zarar veren aplikasyonların listesini yayınladı. Listede Android sistemini yavaşlatan uygulamaların yanı sıra bataryayı sömürerek çabuk bitmesine neden olan uygulamalar yer alıyor. Listenin başında da ünlü müzik uygulaması Spotify var.

Spotify uygulaması açılırken akıllı telefon yavaşlıyor ama Facebook uygulaması da ilginç şekilde kullanıcı tarafından kapatıldığında dahi arka planda çalışmaya devam ediyor. Bir süre sonra cihazda performans kaybı kaçınılmaz hale geliyor. Data kullanımında Tumblr başı çekerken listede hemen arkasında Snapchat uygulamasını görüyoruz. BBC News, Netflix ve Spotify beş uygulamadan oluşan listeyi tamamlıyor.

Kullanıcıların akıllı telefonlarında 3333 adet şarkı barındırmasına olanak tanıyan Spotify depolama alanını en çok işgal eden uygulama konumunda. Chrome web tarayıcısı ikinci sırada. Onu Line Camera, Kindle ve SoundCloud takip ediyor.

AKILLI TELEFONLARIN PİLLERİNİ BİTİREN UYGULAMALAR

Akıllı telefonunuzda hızlı pil tüketimine neden olan uygulamaları eminiz çok merak ediyorsunuz. Otomatik başlayan uygulamalar arasında en çok pil tüketen araç Beaming Service for Samsung. Kullanıcı tarafından başlatılan uygulamalar arasında ise listenin başında Samsung WatchON yer alıyor.

Kaynak: Gazetevatan.com

Kaynak: Diyarbakır Söz